ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноНовиниСъдТемида

Убитата Мариана от Сопот е малтретирана по улиците

Кичур от косата ѝ и дамската чанта са открити на улица „Софроний Врачански“ в града 

До един момент с тях е имало и трети човек, който е гледал как приятеля ѝ я шамаросва

Съдът остави обвиненият в убийство Николай Танчев в ареста

58-годишната Марияна, която бе открита от охранител мъртва на 7 август сутринта до стадиона в град Сопот е загинала от черепно-мозъчна травма. По трупа ѝ са открити и следи от охлузване и нанесени удари.

Това стана ясно по време на пледоарията на обвинението, на днешното заседание на Окръжен съд-Пловдив, в което се разглеждаше мярката за неотклонение на обвиненият в убийството ѝ неин приятел Николай Танчев.

Убиецът от Сопот застава пред съда – ВИДЕО

По делото е установено, че вечерта на 6 август двойката била на гости на приятели, където употребили алкохол и се скарали. Тръгнали си към към 2:00 часа на 7 август и по пътя за дома скандалът се разраснал. В района на стадиона мъжът пребил жената. После я изоставил там в безпомощно състояние и се прибрал в жилището си.

Оказа се, че убитата Мариана от Сопот е малтретирана по улиците през нощта и то пред свидетели, но никой не е сигнализирал в полицията.

В залата на съда днес стана ясно още, че до един момент с тях е имало и трети човек, който е гледал как приятеля ѝ я шамаросва. Фаталните удари са се случили, след като пътищата им са се разделили. Разследващите са открили кичур от косата ѝ и дамската и чанта на улица „Софроний Врачански“ в града.

Прокуратурата поиска най-тежката мярка заради: тежестта на престъплението, високата обществена опасност и опасността Николай да се укрие, или да извърши друго престъпление.

Защитата на обвиняемия се съгласи само формално с наличието на обосновано предположение. И подчерта, че няма категоричност по какъв начин е настъпила смъртта.

Убийство Сопот

„Те са били пияни, падали са, става ли са, той я е носил“, аргументира се адвокатът.

Той изтъкна, че подзащитния му е с постоянен адрес, осъждан, но реабилитиран.

Освен това сам е отишъл в полицията и се е предал. Казал е, че вечерта е бил с тази жена и съдейства на следствените органи.

Пред съда Николай заяви, че съжалява много, но не можа да каже каква мярка иска.

Съдът взе предвид, че е привлечен като обвиняем за умишлено престъпление, има обосновани предположения за съпричастност към извършване на престъплението, както и лоши характеристични данни, свързани с предишни осъждания. Окръжен съд – Пловдив прие, че при мярка различна от задържане под стража е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление. Освен това самият той е признал, че е нанесъл удари на жертвата не само с ръка по лицето, но и по други части на тялото.

Определението не е окончателно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина