ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноВластГласовеИзбориМненияНовини

Енергийният министър подава оставка в понеделник

Министърът на енергетиката Александър Николов и неговите заместници ще подадат оставките си в понеделник. Това заяви самият той пред Би ти ви, като така потвърди казаното от зам. -министър Пламен Данаилов („Има такъв народ“) пред телевизия Euronews Bulgaria вчера.

Николов подчерта, че не е партиен член, но мотивите му са свързани с партийната дисциплина и с чувството за лоялност и морал.

На въпрос дали е получил предложение от премиера Кирил Петков да остане в правителството, Николов отговори, че му е дадена положителна оценка на това, което се върши в сектора.

Николов редактира Слави Трифонов за неточно използвания от него глагол „източват“, когато говори за похарчени 4 млрд. лв. в енергетиката. Министърът напомни, че парите са отишли за компенсации на населението и бизнеса и за покриване на стар дълг на НЕК.

„Източени не е най-точната дефиниция. (…) Ефектите върху бизнеса и домакинствата са видни за всички. (…) Не мисля, че спекулацията е полезна.“

Припомняме, че сред причините за разрива в отношенията между кабинета и министерството на енергетиката, е предложеното от „Има такъв народ“ продължаване на договора с „Газпром“, докато се намери сигурен източник на доставки, каза вчера заместникът му Данаилов. По думите му тяхната идея срещнала отказ от страна на вицепремиера Асен Василев.

„Булгаргаз“ спазва стриктно всички изисквания (на международните договори), а личната ми позиция е, че докато се води война и партньорът отсреща е непредвидим, база за преговори няма„. Отрече и твърдението на Данаилов Николов и заяви, че България плаща много висока цена за природния газ.

Министърът обвини опозицията от ГЕРБ, че си служи с въпроси за цената на доставките на втечнен газ от САЩ, знаейки добре, че всяка подобна информация е конфиденциална и не може да се изнася.

Снимка: Капитал

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Обикновен гей! Хванал се е за власта и мисли ,че като предаде вчерашните си другари ще спечели доверие у днешните си господари

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина