ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Йордан Иванов: При държавно финансиране за Белодробна трябва да е ясно кой и как ще я управлява

„Ако се стигне до възможност държавата да даде десет милиона за бившата Белодробна болница, трябва да е ясно кой и как ще управлява този обект. Защото в Плана за интегрирано развитие на Община Пловдив е вписано той да се реализира от юридическо лице, с частна инициатива”. Така областният управител Йордан Иванов коментира най-актуалната в момента градска тема с ремонта на бившата болница, за който екипът на Здравко Димитров иска от правителството 10 милиона лева.

„За какво искаме десет милиона сега- за бежанци, за болница или за център, който ще се управлява от юридическо лице. Няма да позволя нито един лев на държавата да се управлява непрозрачно”, коментира Йордан Иванов.

В ПИРО проектът за бившата Белодробна и вписан като „Първи общински център по продължителни и палиативни грижи“- съгласно получен фиш за проектна идея от Българското дружество по продължителни грижи и палиативна медицина.

„ Общината тегли над сто милиона заеми, а бившата болница не е ставала приоритет за кмета при тези кредити. Защо? Преди искаха за Ковид център да я преустройват с близо 10 милиона, сега бежански. Нека е ясно- давам пълна подкрепа за бързи действия да стане сградата за настаняване. Добре е да се ремонтира, за да се запази делото на Кудоглу. Няма две мнения. Но няма ли да тичаме зад вятъра, ако днес се отпуснат 10 милиона за бежански център колко време ще отнеме проектиране, строителство, процедури. Ще има ли тогава още бежанска вълна”,  допълни областният управител.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина