ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноНовини

Руските сили ще спрат огъня за хуманитарни коридори при два украински града

„Въоръжените сили на Руската федерация продължават да нанасят удари по военната инфраструктура на Украйна“, каза Конашенков.

През нощта е имало въздушни удари над Одеса, съобщиха от управата на града

„Русия обявява режим на тишина и отваря хуманитарни коридори за излизане на мирни жители от Мариупол и Волноваха“, съобщи руското министерство на отбраната , цитирано от Интерфакс и Ройтерс, предаде БТА.

„Днес, 5 март, от 10:00 ч. сутринта московско време Русия обявява режим на тишина и отваря хуманитарни коридори за излизане на мирни жители от Мариупол и Волноваха“, заяви ведомството, цитирано от ТАСС.

Министерството уточни, че хуманитарните коридори и маршрути за излизане са съгласувани с Украйна.

Общинският съвет на украинския град Мариупол съобщи, че в 11:00 ч. местно време ще започне евакуация на цивилни, предаде Ройтерс.

А силите на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР)

получиха заповед да спрат огъня, съобщи в ефира на телевизия „Россия 24“ ръководителят на ДНР Денис Пушилин, цитиран от ТАСС.

Руските въоръжени сили са ударили 2037 военни инфраструктурни обекта в Украйна, съобщи военният говорител ген. Игор Конашенков. „Въоръжените сили на Руската федерация продължават да нанасят удари по военната инфраструктура на Украйна“, каза Конашенков.
„През нощта по Одеса бяха нанесени два въздушни удара по военни обекти, но съседните градове като Мариупол, Херсон и Харков са подложени на масово бомбардиране като се бомбардират цивилни обекти“, това съобщи зам.-кметът на Одеса Олег Бриндак пред btv.

По думите му градските власти изпълняват основната си задача – да бъде избегната хуманитарна катастрофа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

11 коментари

    1. Опаковай си куфара и беж
      Отивай да манифестираш
      На колко си години?
      Учил ли си ИСТОРИЯ?
      КОЙ ВЗЕ БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ СЛЕД ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина