ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеГрадътЖивотЗабавлениеМненияНовини

Избягалата от ужаса на войната Любов Лопошанска: Украйна няма да се предаде. Ще се борим докрай

Никога няма да предадем свободата си. Обичаме земята си и ще я защитаваме, казва украинката, дошла в Пловдив преди два дни със сина си, майка си и леля си. Съпругът й и баща й останали да доброволстват в град Юривка, близо до Киев

Любов Лопошанска скандира „Стоп Путин” и пя украински песни на площад Централен в Пловдив, два дни след като се озова в града с част от семейството си. Любов бяга от ужаса на войната в родината си преди няколко дни. От град Юривка, близо до Киев е. Компанията, в която работи, й предлага жилище под тепетата. Идва със сина си, майка си и леля си. Съпругът й и баща й остават в Украйна, като доброволци.

„Украйна няма да се предаде. Ще се борим докрай. Никога няма да предадем свободата си. Обичаме земята си и ще я защитаваме. И ако трябва Путин да иде в ада, да тръгва. За нещастие е взел и Беларус със себе си. Ние ще устоим и ще бъдем победители”, заяви пред Под тепето тази вечер тя.

Разказва, че пътуването е било изключително тежко, но още по-тежко е да остави любимите си хора и дома си.

„Била съм в България, много харесвам страната ви. Но ми се иска да съм у дома. Защото е прекрасно там. Затова и Русия иска да ни унищожи- защото сме развиваща се независима страна. Путин не иска силна и независима украинска нация”, смята Любов.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

23 коментари

  1. Хич не я четох тая статия под абсурда още ф заглавието как каката щяла била да се БОРИ ДОКРАЙ и няма да се предаде = = -= АМА ИЗБЯГАЛА милата!

    Да й плащам хотелската сметка, така ли…???

    От пропаганда навсякъде ни залива ЦУНАМИ.

    Цунами от кол и от въже ще ни залива де що се довлекат „бежанци“ избягали престъпници, недоизлежали затворници и отрядници четници нациПатриотически. Което става при всяка миграционна вълна (в Германистан и ф Норвежко вече има цели махли и квартали в които законност липсва!).

    Всичката истерия -а и патакламата- можеше много лесно да се прекрати с един украински подпис че остават неутрални.

    Ама не, нацистите си знаят още от колегата Адолф: „Дранг Нах Остен!“ = на ти тебе сега, щяла да се бори докрай и няма да се предаде героинята, ама хотелските сметки да й ги плащам аз…

    1. „…Близо 200 души са настанени във варненския хотел „Естреа Палас“ още на 25 февруари. Безкрайно сме благодарни на собственика, който оттогава до днес пое изхранването на хората и отоплението на стаите. Но той вече няма средства за това и няма друг начин, освен да поиска заплащане оттук нататък…“ КИС-КИС, навлеци всЕкакви и отвсЕъде щом има гювеч или …келепир!

      Цялата измислена патаклама можеше много лесно да предотвратят като подпишат …НЕУТРАЛИТЕТ.

      Ама не: озлобените нациоПатриотари си знаят още от колегата Адолф: „НАТИСК КЪМ ИЗТОК!“ = „ДРАНГ НАХ ОСТЕН“!

    1. ПУТИН Е ПИЧ
      БРАВО ЗДРАВО ПИПА
      ПОЖЕЛАВАМЕ МИ УСПЕХ
      ДА СИ ПРИБЕТЕ УКРИТЕ
      СЕГА ЩЕ ИМА НУЖДА ОТ РАБОТНИЦИ ЗА НОВИЯ ГАЗОПРОВОД ПРЕЗ МОНГОЛИЯ ДО КИТАЙ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина