ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадът

Кметът за 3 март: Отмених два концерта. Мисля, че е правилно. Ако някой ме съди, нека ме съди!

 3 март ще бъде честван утре, макар и със съкратена програма, съобщиха от общината днес.

“ Отмених два концерта. Мисля, че е правилно. Ако някой ме съди, нека ме съди! Но хората умират на 400-500 км по права линия и няма как да има концерти. Иначе нормално ще протекат честванията утре“, коментира пред журналисти кметът Здравко Димитров.

“ Ще има молебен за мир сутринта в 11 часа. Приканвам всички граждани, които искат да има мир, да се качат горе на Света Богородица и след това на Паметника на Цар Освободител“, добави той.

В същото време партия ВМРО обяви кмета в национално предателство, тъй тъй като имал идеята да отмени честванията в града ни по случай националния празник. Димитров подчерта, че не е отменил честванията и не пожела да коментира повече позицията на политическата сила, която иначе го подкрепя в Общински съвет, а един от съветниците й Владимир Кисьов е ежедневен гост в кметския кабинет.

„Ще се кача горе на хълма, разбира се. Аз съм кмет на града! Аз трябва да абдикирам ли!? Къде да отида?“, добави по темата Здравко Димитров.

Подчерта, че подържа контакт с почетния консул на Украйна Димитър Георгиев.

„Видяхме още в петък и първият бежанец, който пристигна. След това три дечица, три сестри настанихме в училище да учат. Те са избягали. Казал съм на „Жилфонд“ да обобщят къде има свободни места. Видяхме къде има свободни места и в училищата. Някои от хората търсят работа, искат да учат. Какво да ви кажа – война… Не го пожелавам на никого…“, добави кметът.

Той съобщи, че в петък в Младежкия център ще бъде настанен украински баскетболен отбор. Ще останат там до края на месеца, след което ще им бъде търсено ново място.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

6 коментари

  1. Украйна убива Българи от години, цялата шайка без значение правите това което искат фащ ,,лицемери и предатели срещу своите!

    1. Подбирайте си думите.
      Вашите думи се отнассят за вас.
      Положението е деликатно.
      Кмета си върши работата.
      Ние също ще се качим на хълма.
      А Вие идете да учите турски и немски.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина