ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив (01– 06.01)

В първите дни на Новата година в Града под тепетата ще се забавляваме с куиз и ще се радваме на джаз

01 януари

YOKOLOVE (GrooveLab) at BALLY CLUB

Неговият стил е олицетворение на дълбоката и изпълнена с любов страна на новото deep/tech звучене. Създава впечатляващи LIVE сетове, които привличат вниманието с динамичната и провокативна музикална селекция, защото умело използва таланта и въображението си.

Bally Club

21:00 часа.

03 януари

Offline Quiz Night – Изобретателен куиз

Ако знаете кога е измислена дъвката или пък първата настолна игра в света, това е вашето място да се докажете. Куизът се развива в четири кръга – за знание, за логика и за абстрактно мислене. Съберете отбор и ви очакваме този понеделник, така че изтрезнявайте бързо.

Вход: 5 лв

Offline Café

19:30 часа

04 януари

Радостта, радостта.. @ “IN THE JAZZ” PLOVDIV

На 04.01 2022 година в уютния и бохемски клуб “В джаза” в Пловдив ще има концерт на Мирослава Кацарова редом с Мирослав Турийски и Младен Димитров. Те работят заедно като трио от 10 години и през годините имат богат и разнообразен репертоар, който е представен в обичайната за тях стилистика, производна на джаза и вдъхновена от различни музикални традиции като бразилската, френската, испанската, латиноамериканската. Разбира се, джазът в своята многоликост присъства в техни интерпретации проявен през фината и елегантна вокална фраза на Мира, през впечатляващите хармонии на аранжиментите на Миро, през модерния, синкопиран ритъм на Младен. И тримата обичат импровизацията и изненадващите развития по време на лайв изпълненията си, затова техните съвместни концерти са плътни, интелигентни и в същото време, лишени от претенция, защото и тримата артисти никога не са се взимали на сериозно. Това бележи цялостното им присъствие на сцената като индивидуална философия за всеки един от тях и това е една от връзките помежду им. Отделно от тази пълноценна и креативна среща, тримата имат самостоятелни пътища: Мира Кацарова има реализирани 4 самостоятелни албума с музиканти като Румен Тосков Рупето, Христо Йоцов, Веселин Веселинов Еко, Димитър Семов, а в последните й два – MY CINÉMA и ТЕМЕНУЖЕНА активно присъствие имат Миро Тирийски и Младен Димитров. Тя е автор и водещ на две радио предавания по Джаз ФМ радио от 20 години, автор и водещ е на джаз рубриката по БНТ в Култура.бг, директор и организатор е на Plovdiv Jazz Fest. Миро Турийски е преподавател в АМТИИ в гр. Пловдив, композитор и аранжор, изявен джаз импровизатор, а Младен Димитров е барабанист и композитор, саунд дизайнер, диджей с ярко присъствие под името Mr. Moon, както и автор и водещ на предаването JAZZTRONICA по Джаз ФМ радио.

На 04.01 в Пловдив те ще представят концерт със заглавие “ Радостта, радостта…”, което е фрагмент от преведения текст на български език на песента на Антонио Карлос Жобим “Водите на март” (Aqua de Marco). Преди две години текстът на песента бе преведен специално за Мира от една от най-добрите български преводачки Зорница Христова. Той дава заглавие на празничния концерт на вокалистката, който се случва на връх рождения й ден – това вече е традиция в нейната певческа кариера, да отбелязва рождените си дни с концерт. Програмата ще включва песни на 5 езика, с малки свързващи помежду им истории, които Мирослава разказва. Самата тя се възприема най-вече като разказвач на истории – и с музика, и с пеене, и с думи. Тъй че на 04.01 ни предстои едно лично, фино и съвсем пловдивско музикално преживяване.

Вход: 10 лв.

Jazz Club В Джаза

20:00 часа

06 януари

Guess the song quiz/Познайте песента

Всеки първи четвъртък от месеца!
Покажете музикалните си знания с класики от различни жанрове на музиката.

BABA YAGA Plovdiv

21:00 – 22:00 часа.

Източник: Lost in Plovdiv

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина