ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

Главният здравен инспектор призна, че ваксината не предпазва от заразяване

Системата за свободни легла не вършела работа на Спешна помощи и те не я ползвали

Вече е ясно, че ваксината не е за предпазване от заразяване, а ако се заразите да карате болестта по-леко, това заяви Главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб този четвъртък. Коментарът му бе направен в уточняващ отговор по повод случаи в Добрич, където има шестима болни ваксинирани. Четирима от тях вече са изписани от болница, заяви Кунчев.

В отговор на журналистически въпрос защо не се зачита правото на избор на ваксина, министърът на здравеопазването поясни, че към днешна дата страната разполага с много малки количества, за да можем да си позволим да се избира. Всички наличности са насочени за изборната администрация, посочи днешните приоритетни групи проф. Ангелов.

Системата за свободни легла не се използва, потвърди шефът на столичната Спешна помощ. Защо, не мога да ви кажа, генералът да ви каже, отвърна той на питащите журналисти.

„Не мога да ви кажа защо не се използва, но ще ви кажа ситуация. Има 5 легла в 14 часа във ВМА, например. В 14,10ч  всички те заети от самонасочили се, пациенти докарани с частни линейки или лични коли“, поясни ген. Мутафчийски.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина