ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноКриминалеНовини

Самонастанили се клошари в бункера зад Санкт Петербург нападнали деца, играещи в парка

Генади Андреев: Това е джунгла, това не е парк!

За инцидент, при който са нападнати група деца от квартала, които са играели в парка зад х-л Санкт Петербург, съобщи кършияклията Генади Андреев. Той е един от активистите на инициативния комитет за спасяване на зеленото пространство.

Сред нападнатите деца е било и неговото, разказа пред Под тепето мъжът.

„На 28.07.2020, около 19 чеса бяха нападнати децата ни в парка зад хотел Санкт Петербург. Нападателите са лица от ромски произход, които живеят в бункера под парка. Група от десетина деца от квартала си играеха, когато бяха нападнати с дъски и винкели от самонстанилите се клошари.“

Генади Андреев звънял няколко пъти на Спешния телефон 112, със съдействието на полицията извършителите били арестувани. Господинът е входирал жалба в 3-то Районно управление. Той самият е бил удрян няколко пъти от един от задържаните.

Мъжът е призован утре сутринта на разпит, заедно с детето си, за което силно се притеснява как му се отразява нападението, тъй като след него отказва да излиза.

Това е джунгла, това не е парк, категоричен е Андреев.

Напомняме, че инициативният комитет все още чака бункера и тоалетните в зелената площ да бъдат актувани.

Тук е мястото да припомним и че през март 2019-а тогавашният областен управител и настоящ кмет Здравко Димитров влезе показно с полиция в имота и по телефона нареди да се издири на коя институция е бункера и да бъде обезопасен. Тогава областният управител подкрепи протестиращите в парка до хотел „Санкт Петербург“, но заяви, че ще заповядат на собственика да го събори.

Историята може да проследите в статията Чий е бункерът в осакатения парк в Кършияка?

МРРБ: Община Пловдив трябва да актува бункера зад хотел Санкт Петербург

Снимка: архив/ Под тепето

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина