ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

НОЩ: Пикът на заразата е бил между 20-26 април 

По данни на Националния оперативен щаб у нас пик на заразата с COVID-19 e имало непосредствено след Великден между 20-26 април. Това сочат данните от анализът на седмичната заболеваемост от коронавирус у нас, представени от доц. Димо Димов – секретар на Щаба.Анализът обхваща период от три седмици.

„В периода от 13 април до 19 април има 239 нови случая, в периода 20 – 26 април има 433 случая и в периода 27 април – 3 май има 284 случая. Това оформя ясно изразен пик в седмицата между 20 и 26 април.“

Смъртността се запазва относителна постоянност. Леко увеличение се наблюдава в седмицата между 27 април и 3 май, когато има с 15 случая повече, в сравнение с предходните 7 дни.

„Това поляризира с наблюдаваната тенденция в света, при увеличаване на заболеваемостта в следващите 7 до 15 дни да има увеличение на смъртните случаи“, уточни доц Димов.

Лабораторно потвърдените нови случаи с коронавирус у нас за последното денонощие са 21, като общият брой става 1632.

В Пловдив има 2 нови случая на заразени с коронавирус

В света има огнища в 212 страни и територии (круизни кораби) и 82 260 новозаразени.

Предприетата тенденция в редица европейски държави за адаптиране към живот с коронавируса все повече се прилага. Някъде започва от днес 4-ти, а на други места от 13-ти май. В тази връзка статистическите данни от следващите две седмици ще бъдат изключително важни за вземане на последващи решения и мерки, коментира секретарят на НОЩ.

След представяне на данните, той благодари за вниманието и брифингът приключи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина