Актуално

Паднали дървета, наводнени подлези и мазета от проливния дъжд в Пловдив

Пожарникари вадиха шофьор на такси, затиснато от дърво

Съединение е със залети улици

Десетки години след създаването му, така нареченият "сух фонтан" до бившето кино Фламинго за пръв път е пълен с вода

На четири сигнала за паднали дървета от дъжда са се отзовали дежурните спасители в Пловдив. В единия случай дърво е затиснало две таксиметрови коли, като шофьорът на едната е бил вътре. Инцидентът е станал на ул. „Васил Левски” № 66. Авариен екип от Пожарната е оказал съдействие за изваждането на водача, който не е ранен.

По информация на говорителя на РДПБЗН – Пловдив инспектор Цвятко Дешев. Има постъпили и много сигнали за наводнени приземни етажи в Пловдив. Наводнени са били и два подлеза.

В Пловдив и областта вали непрестанно от 2 часа през нощта, според прогнозата няма да спре и приз деня.

От оперативния щаб на ОП „Чистота“ съветват по възможност гражданите да избегнат излизането и шофирането по улиците между 11:00 и 15:00 ч., тъй като според метеорологичните прогнози се очаква тогава в Пловдив да се излеят огромни количества дъжд.

Пороят е наводнил дворове и улици в град Съединение. Кметът на Общината Атанас Балкански е свикал кризисния щаб рано сутринта. Съобщава се още, че реката е вдигнала нивото си. В Съединение ситуацията е сериозна, тъй като там няма санализация, но няма предпостваки за обявяване на бедствено положение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. От една седмица ул. „Петъофи“ не беше метена – заради падналия липов цвят,нали го събират мургавите трудолюбковци,улицата беше като море – залята от край до край с вода,но най ОПАСНИ СА ОГРОМНИТЕ ВИСОКИ КЕСТЕНИ,за които ВИ сигнализираме през 2 месеца! Тези КЕСТЕНИ рано или късно ЩЕ НАПРАВЯТ ОГРОМНИ ПОРАЗИИ !

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина