Три бирени премиери в „Котка и Мишка” тази седмица

Вкусът на града

Представят петото пиво на Hills- Smooth Bock тази вечер в бара

В четвъртък е премиерата на двата нови вкуса „Котка и Мишка”- RED и IPA

На три бирени премиери са поканени ценителите на качественото занаятчийско пиво тази седмица в бар „Котка и Мишка”. Предколедните изненади стартират тази вечер с представянето на новото, пето поред творение на пивоварите от Hills- Smooth Bock. Наливното тъмно пиво ще потече от крановете точно в 19 часа. Тъмното пиво поставя началото на нова лимитирана серия бири на Hills  под надслов “The Brewer’s Limited Edition” ("Изборът на Пивовара").  Бяхме търпеливи, дадохме на тази специална бира два пъти повече време да узрее в два различни съда. Резултатът е налице – богат малцов аромат и нюанси на пчелен мед и лек карамел. Насладете се на тъмното ни пиво и не забравяйте, че е в ограничени количества, предупреждават крафт пивоварите от Перущица.

Коледната бира на Hills е 6,2% алкохол и е една доста добре отлежала бира, в която германският технолог на пивоварната се е опитал да предаде есенцията на стила бок. Пиво в лагерен стил, с почти неутрален аромат, с леки малцови нотки, силно тяло и бистър бакърен цвят. При отпиване се усеща плътен малцов вкус, нотки на мед и леко на препечена захар. Бирата отговаря на името си и е приятно мека. Изненада донякъде е по-силната горчивина, която не е толкова типична за бок бирите. Но същевременно тя оставя на върха на езика една лека пикантност, дори вкус на бадемова ядка, което е съвсем допустимо и нерядко срещано при бок бирите, пише Свилен Кириловски от бирения блог bforbeer.

След премиерата на новото пиво на Hills идва ред на друга голяма пенлива предколедна изненада. Бар „Котка и Мишка” ще представи новите си два бирени вкуса в четвъртък. От култовото място в Капана са се подготвили с подобаващо количество наливна „Котка и Мишка RED” и „Котка и Мишка IPA” в бутилка. Разбира се, в хладилниците е и любимата на мнозина „Котка и Мишка КЪПИНА”.  Двете нови бири с етикета на бара обаче ще изненадат вкусовите рецептори на публиката. Заповядайте в четвъртък, за да научите повече за тях.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.