Пловдив става част от кампанията на Джейми Оливър “Ден на революция в храненето 2018”

Вкусът на града

Мотото на кампанията е "Повече плодове и зеленчуци, по-малко тесто и захар за нашите деца"

"Ден на революцията в храненето" (Food Revolution Day 2018) е обявен в 15 български града, между които и Пловдив. Събитието е част от кампанията на Джейми Оливър “Революция в храненето 2018” – https://signup.jamiesfoodrevolution.org/. Мотото на кампанията е "Повече плодове и зеленчуци, по-малко тесто и захар за нашите деца".

Кампанията в Пловдив е на 19-ти май и в нея ще се включат деца в специални кулинарни работилнички. Участието е напълно безплатно. Участват заведение за хранене и детски кът "Le petit Nicolas" (бул. "Дунав" 5, Жилищен Парк Роял Сити),  "Тон Бонбон" (Рива Център Пловдив, ул. "Порто Лагос" 49) и две закрити работилнички за пловдивските училища: СУ "Паисиий Хилендарски“ и ОУ "Душо Хаджидеков".

В "Le petit Nicolas" събитието започва в 11.00 часа и ще бъде със специалното участие на Десислава Ангелова – клиничен нутрициолог, натуропат, цветотерапевт, специалист и лектор по холистична медицина, член на “Complementary Medical Association” Великобритания. По време на кулинарната работилничка децата ще майсторят здравословни рецепти и ще научат повече за полезните и вредните храни и как пълноценното хранене им помага да растат здрави и силни. Накрая на работилничката всеки малчуган ще получи сертификат за участие, както и тениска с лого на кампанията.

Каузата за детското хранене се споделя в цял свят от доброволци, които участват в движението Food Revolution, създадено от популярния готвач Джейми Оливър. В България тази година ще се включат повече от 2000 деца и над 350 доброволци. Освен Пловдив в кампанията участват градовете София, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Джебел, Добрич, Монтана, Сапарева Баня, Ямбол, Стара Загора, Севлиево, Хасково, Казанлък.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.