Подтепето

мезе

23 Дек, 2016

Оставете прасето живо! Отидете в Porky’s BBQ

Малко прасенце с ароматен трюфел е коледната рецепта на Шеф Боруков

Най-светлите християнски празници чукат на вратата ни. Макар че според религиозния канон, сега е време за пост, мнозина казват твърдо Не на тези ограничения. А някои пък хвърлят остри като касапски ножове погледи към четириногото в двора, отброявайки последните му часове. В тези напрегнати за животинския свят дни, пловдивски ресторант посреща с коледни кулинарни предложения, които сякаш казват: „Оставете домашното прасе живо! Не лейте кръв, а вино!”. Заведението, разбира се, е абсолютно тематичният в случая кулинарен оазис Porky’s BBQ, който се превърна в любимо място на гастрономите в последните два месеца.

Бившите „Черупки” крият много тайни в кухнята си днес. Защото там е ателието на Шеф Боруков, известен с това, че удовлетворява желанията дори на клиентите с най-изтънчен и взискателен вкус. Сега той е подготвил нещо много специално за Коледните празници. Това е трикилограмово прасенце, приготвено по специална рецепта. Разбира се, всички детайли от нея няма как да бъдат разкрити, но ще повдигнем завесата за онзи шедьовър на Боруков, заради който сме склонни да качим няколко килограма.

Апетитното и свежо малко прасенце е обезкостено и завито на руло, а вътре в него се крие цял букет от вкусове и аромати. Напълнено с аспержи и сушени смокини. Свинското е подправено с билки, които придават свежест на блюдото, а най-хубавото тепърва предстои...  цяла ароматна експлозия от трюфели, придаващи финес и изисканост на ястието . Как да не похапнете?

Защо да прекарвате часове в кухнята в опити да зарадвате семейството си с вкусна вечеря, когато можете да зарадвате всички, без загуба на време в подготовка. Оставете прасето на село и вместо да проливате кръв, изпийте чаша вино с най-близките си в Porky’s BBQ.

  • 25 Дек, 2016 | иван
    Да можеше след 22ч. Да спрете силната музика.,във близките жилищни блока не могат хората да си почиват.Ако наистина сте толкова добри ,докажете го и с тази постъпка.
Още от рубриката "мезе"

Подобни новини