Малката Италия в Пловдив

Вкусът на града

Eкипът на Lost in Plovdiv откри доказателство за твърдението на Фелини, че „Животът е комбинация от магия и паста” тук под тепетата

Да изживееш Италия в Пловдив, може да звучи непостижимо, но се оказва, че е съвсем възможно и то благодарение на храната. В Osteria Rosmarino, в сърцето на града на седемте тепета,  маестро Джузепе Ломушо ще приготви за вас италиански, регионални и авторски ястия и ще ви накара с пълна сила да повярвате в сентенцията, че „любовта минава през стомаха”. Всички знаем, че италианците готвят с много любов и неподправена страст, особено в Пулия, Южна Италия, откъдето е Джузепе. Той самият открива афинитета си към готвенето още като малък и главният „виновник” за това е баба му, която с много обич за внуците си е приготвяла най – вкусните италиански специалитети.

Снимки: Десислава Цвяткова

Днес Джузепе е избрал Пловдив за свой дом, където да ни предизвика да се влюбим в италианската кухня и култура, след като го е правил 15 години в собствен ресторант в Германия.

Остерията в миналото е играела важна роля в социалния живот на Апенините и се е възприемала като място, където човек може да получи семпло приготвена домашна храна от истински продукти, и да отдъхне в приятна атмосфера. Най – често собствениците сами са обслужвали клиентите и в центъра на преживяването била идеята за общуване, за усещането да си у дома и да се наслаждаваш на храната такава, каквато би я приготвил един истински италианец, когато си му на гости.

Такава е и концепцията на Джузепе. Той винаги е на място, за да следи целия процес по приготвяне и поднасяне, да откликне на всички, които искат препоръка за специалитет на деня или просто да си поговорят за достойнствата на италианската храна. В остерията на Джузепе тя се готви абсолютно автентично. Всички продукти, които са характерни за италианската кухня, се внасят директно от страната на Апенинския полустров. Моцарелата –  главен герой в повечето рецепти от родния му град, се доставя прясна всяка седмица лично от фабриката, която е част от фамилния бизнес вече повече от 100 години. Производството ѝ е лимитирано…

За магията на готвенето с любов и съставките на шеф Джузепе още тайни са разкрити ТУК.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.