La Pasta – прясна паста с качество и отношение

Вкусът на града

Италианският вариант на бързото хранене с прясно приготвена паста и десерти, които се топят в устата

Какво се получава, когато се съберат българин, французин и италианска кухня? Отговорът е един – различното заведение, което преди три години презентира за пръв път на пловдивска почва вкуса на италианската street food. Това не е просто място, а малка семейна история. Преди 15 години, в София, Флориан се запознава със своята съпруга и решава да остане тук. С времето се сработва с нейния брат, Димитър, и съвсем случайно на една вечеря, докато приготвят любима рецепта, им хрумва идеята да направят нещо ново.

Днес, три години по–късно, те вече се разрастват и с нов обект – точно преди Пешеходния мост на река Марица. Така, за всички работещи в централната част и Капана, на разположение е още едно място, където може да хапнеш здравословна, качествена храна и то приготвена пред теб за по–малко от 3 минути. Новата локация е на пешеходна улица и има места за сядане отвън и вътре, което я прави още по–привлекателна за всички онези от нас, които не бързат да се върнат в офиса или приберат вкъщи, а просто искат да похапнат вкусно в приятна компания и атмосфера.

Менюто е късо, с два вида паста – класическа и пълнозърнеста (с брашно от лимец), няколко разновидности сос и малко десерти. Кулинарите споделят, че не искат да го обогатяват прекалено, за да не рискуват качеството на храната да се понижи. Цялото производство е вътре в обекта.

Споделете ни във:

1 thought on “La Pasta – прясна паста с качество и отношение

  1. Най-вкусната паста на най-добри цени в града. Момчетата са супер мили и любезни винаги ще ти обяснят и посъветват. Не пропускайте шоколадовия фондан – няма такъв разкош. МММММ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.