Подтепето

мезе

15 Сеп, 2017

Кока Кола потече от фонтана пред общината

Американският художник Майк Буше провокира сетивата с инсталацията си Любовно гмуркане (диетичен пеликан с пяна)

Кока Кола потече от фонтана пред общината тази сутрин. Новият живот на водната забележителност край кметството се превърна в тотална атракция и за най-малките, и за най-големите. Кафеникавата течност не е оригиналната най-популярна газирана напитка, а е диетична кола, произведена по рецепта на концептуалния американски художник Майк Буше. Той реализира инсталацията си в рамките на Нощ/Пловдив 2017. Припомняме, че фестивалът стартира днес и ще продължи три дни.

Майк Буше изследва реакциите на хората около фонтана Буше реализира скулптурата Любовно гмуркане (диетичен пеликан с пяна) [Love Dive (Diet Pelican Froth)]. „Фонтанът с пеликаните”, на централния площад „Стефан Стамболов”, е изпълнен с диетичната кола на съвременния творец, за да провокира сетивата и да зададе въпроси, важни за съвременното общество. С творбата си авторът третира темите за консуматорското общество, нездравословното хранене и в същото време прекаленото експониране на еко и био начина на живот.

От сутринта Буше е на място и наблюдава реакциите на хората. А те са всевъзможни. Субстанцията във фонтана е ароматизирала цялата Главна на Кока Кола, което примамва хлапетата. Едни се опитваха да отпият от течността с големи сламки, а други напираха директно да се гмурнат в нея.

Проектът е реализиран в рамките на Private Idano, самостоятелна изложба на Майк Буше в галерия Sariev Contemporary.

Цялата галерия вижте в КАПАНА.БГ

  • 16 Сеп, 2017 | Пловдивчанин
    Вече и да се изходи човек по средата на главната пак ще мине за изкуство :D
  • 15 Сеп, 2017 | Мирослав Михов
    https://www.facebook.com/ogledalen/videos/1665969830102701/
Още от рубриката "мезе"

Подобни новини

30 Юли, 2018

Фонтанът с пеликаните бликна в синьо (ГАЛЕРИЯ)

Инициативата „Синьо сърце“ е посветена на Международния ден за борба с трафика на хора – 30 юли

Един от емблематичните символи на града - фонтанът с пеликаните, осъмна с бликащата в синьо вода. Водната атракция на площад „Стефан Стамболов“ бълва ниски и високи струи в с цвета на небето, оцветена вода се лее и от човките на пеликаните.

Инициативата „Синьо сърце“ е посветена на Международния ден за борба с трафика на хора – 30 юли, уточниха от Община Пловдив. Синият цвят е символ на кампанията, в която за поредна година се включва Местната комисия за борба с трафика на хора в Пловдив, съвместно с Български Червен кръст – Пловдив.

Пред синия фонтан вече се изредиха за снимки сутрешните групи на Free Plovdiv Tour, чиито ...

» повече