Актуално

Тръгва Айляк фест

Image title
Стартира първият I LIKE FEST – Айляк Фест. Събитието ще се състои на 3 септември от 11 до 23 часа на Гребната база. Идеята е да съберем много хора от изкуството днес,  обяснява организаторката Михаела Михайлова. Фестът носи идеята за свобода, има етно-балканско звучене и с помощта на всичките участници се надяваме този ден да се превърне в цветна магия, която да ни доближи до природата, до разбирането за простотата на живота и за творческото създаване на нещо красиво, обясни Михайлова днес пред журналисти в общината. Айляк фестът е със свободен достъп за всички. Един от пироните в събитието е групата Оратница(стилът им е необичаен – смес от български фолклор, аборигенски  мотиви, дъб степ, дръмендбейс и религиозни песнопения). Иван Попа – вокал, Христиан – кавал, Бъни – перкусии, Хорхе – диджериду, се канят да направят незабравимо шоу. Другата банда ще е SAMBA BAND – SAMBANDA. Музикантите от тази формация разработват самба ритми, български и други мотиви. Тяхното желание е чрез музиката и самба ритъма да стимулират хората да бъдат по-активни в социалния живот около тях, както и  да внесат повече енергия и емоция в заобикалящата ни среда.
Театрална група Клоуните ще представи спектакъла си Кукли. Предвидено е и танцово шоу FLAMENCO по музика на Естрела Моренте и Мария Караско. Изпълнители ще са Моника Пунгерова и Ана Саласар от танцова компания FRIDA.
На фестивала зрителите  могат да се включат в програмите workshop&handmade с участието на KASHEDESIGN, KIKA, Тони(happy art). Това е тази част от проявата, в която гостите могат да вземат участие с ръчна изработка на бижута, въртене на огън и рисуване на картини. Изложбите, които ще се проведат по време на феста са фотоизложба Небето над Африка и арт експозиция на Цветан Узунов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина