Актуално

Сексът – като игра или в смъртта, през очите на световни режисьори тази вечер

Международният филмов фестивал “Любовта е лудост”, който радва почитателите на киното в Пловдив от миналата седмица, продължава в Lucky Дом на киното. Тази вечер можете да гледате две заглавия, които направиха фурор на световните фестивали тази година в Берлин и Москва.

  „Айзенщайн в Мексико” е от 19 ч.  Последният филм на Питър Грийнауей /Нощна Стража на Рембранд/ е биографичен романтичен разказ за впечатленията на Сергей Айзенщайн от Музея на мъртвите в Гуанахуато. Легендарният руски режисьор прекарва десет дни в мексиканския град, снимайки филма „Que Viva Mexico”. Неговите физически и емоционални преживявания, свързани със секса и смъртта от онова време, оказват голямо влияние и върху следващите му филми. Режисьорът 70-годишният Грийнауей споделя, че „Eisenstein in Guanajuato" – оригиналното заглавие на филма, е с бюджет от около 6.1 милиона долара. В ролите са Елмер Бек, Луис Алберти, Мая Запата. 

Втората прожекция в рамките на фестивала „Любовта е лудост” в Пловдив тази вечер е „Любов” – от 20.30 ч. В продукцията на режисьора Гаспар Ное /Необратимо/ играят актьорите Карл Глусман, Аоми Муьок, Клара Кристи. 

„Любов” е сексуална мелодрама за момче и момиче … и друго момиче. Това е любовна история, която показва секса като игра. Ранното утро на 1 януари… 

Целия текст и програмата на Lucky Дом на киното можете да видите в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина