Актуално

Секссимвол от пловдивския ТОХ изгрява в Сатирата

Нов секссимвол от Пловдив изгрява в Сатирата. Талантливият Михаил Сървански завършва НАТФИЗ след по-малко от месец, но вече над година конкурира Деян Донков за образа на Дон Жуан в хита „Разбивачът на сърца”. Стройният Сървански е поканен в Сатиричния театър от неговия ментор и режисьор – проф. Здравко Митков. Образът на тоталния прелъстител е толкова успешен, че пловдивският талант вече играе във втора постановка – „Волпоне”, редом до доайени като Георги Мамалев, Антон Радичев, Стефан Щерев-Чечо и Нона Йотова. Премиерната комедия на Сатиричния театър ще гостува в Дом на културата на 11 май и Михаил Сървански за първи път ще се представи на сцена в родния си град. Роднини и приятели на изгряващата звезда отдавна са се сдобили с билети за първите редове.

„Благодарен съм на проф. Митков за възможността отново да работим заедно. Опитът ми в Сатирата ме направи по-дисциплиниран и отговорен към работата”, споделя четвъртокурсникът от НАТФИЗ. Също като Владо Карамазов и той учи за готвач, само че в пловдивския ТОХ. След техникума се чуди какво да прави, докато актьорът Петко Петков не го насочва към актьорската професия и го подготвя за академията. Приятелите му го оприличават на Дориан Грей и той все повече си мечтае един ден да изиграе героя на Оскар Уайлд.

Очаква се броят на фенките на чаровния Сървански да се увеличи съвсем скоро, след като в Сатиричния театър с шампанско започнаха репетиции на постановка от Харолд Пинтер. В нея талантът от Пловдив ще партнира на носителя на Икар 2014 за поддържаща мъжка роля – Александър Кадиев и Боряна Братоева – позната от сериалите „Седем часа разлика“ и „Дървото на живота“.

Михаил Сървански може да гледаме в Пловдив в комедията „Волпоне” на 11 май в Дом на културата. Билети се продават в Билетен център пред Общината.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина