Подтепето

култура

13 Юни, 2018

Куиз „Европа и Европейски съюз“ в Конюшните в Стария град

Въпросите ще бъдат с различна трудност в области култура и културно наследство, литература, кино, наука, спорт

Областен информационен център (ОИЦ)-Пловдив кани на първия по рода си майсторски куиз на тема „Европа и Европейски съюз“. Събитието ще се състои на 13.06.2018 г. (днес) от 21:00 ч. в Конюшните на царя (ул. „Съборна“ №40) в гр. Пловдив. Организатор на инициативата е Областен информационен център-Пловдив.

Участниците ще бъдат групирани в отбори между 3 и 8 човека. Те ще проверят знанията си по темата в общо 5 кръга. Въпросите ще бъдат с различна трудност в области култура и културно наследство, литература, кино, наука, спорт и други. В зависимост от резултатите и класирането, участниците ще получат различни награди, осигурени от ОИЦ-Пловдив.

Няма направени коментари
Още от рубриката "култура"

Подобни новини

30 Мар, 2017

Запазват концепцията на Конюшните на Царя

Фирма Виамед Груп е взела култовото място в Стария град

Договорът с общината е за срок от 5 години срещу наем от 1000 лева месечно без ДДС

Наемателите: Правим нова многофункционална сцена, ще предлагаме отлична кухня

1000 лева наем на месец без ДДС и договор за пет години. Такива са параметрите, при които общината и новият наемател на Конюшните на Царя - Виамед Груп, са стиснали ръце. Отделно дружеството ще трябва да плаща за всяка маса за открито сервиране и да поддържа обществената тоалетна. Договорът за наем включва както Големите Конюшни, така и горната тераса, известна като Малките Конюшни, където имаше втори бар и маси до преди две години.

Търгът е приключил още миналата година, като в момента стопаните на култовото ...

» повече
29 Мар, 2017

Конюшните на Царя имат нов стопанин

Завършил е търгът за култовото място в сърцето на Стария град

Не става ясна концепцията за развитието на откритото пространство

Конюшните на Царя имат нов стопанин. Това се разбра днес, след като Под тепето се позаинтересува отново по темата. Информацията дойде от кмета Иван Тотев. Той подчерта, че търгът за култовото място в сърцето на Стария град е минал и има победител. Но не успя да посочи кой е той. Градоначалникът си спомни само, че е подписвал документи за стопанисването на обществената тоалетна, чието поддържане е част от ангажимента на новия наемател. Не става ясно още каква е концепцията за развитието на откритото пространство. Със сигурност ще има заведение, но дали отново Конюшните ще приемат културни събития, както това се ...

» повече
02 Сеп, 2016

Конюшните почнаха да се рушат

Срина се част от каменен зид край затворения бар

Пустеещите това лято Конюшни на царя започнаха да се рушат. Голяма част от каменен зид, близо до затворения бар на култовото заведение и място за култура под звездите, се срина. Районът е обезопасено със заградителни ленти, но трябва да се вземат мерки по възстановяването му, тъй като само след 20 дни там ще се случват събития от програмата на фестивала Нощ на музеите и галериите.

В момента любимото на пловдивчани място в последните 20 години седи неизползваемо и безстопанствено. Липсата на живот там съвсем естествено доведе и до разрухата. Припомняме, че концесията за Конюшните приключи тази пролет, а общината се ангажира да открие процедура за отдаването на им под наем. До ...

» повече
20 Юли, 2016

Демонтираха и сцената на Конюшните

След затварянето на Конюшните на царя, мнозина се надяваха поне сцената там да оцелее, за да може да се случват събития това лято в сърцето на Стария град. Сега то вечер не тупти особено живо. Няма и да затупти, след като преди няколко дни и самата метална ферма над естрадата е била демонтирана по заповед на общината след изтичането на концесията на мястото. Търг за този сезон така и не се пусна, но можеше поне възможността за някакви случки там да остане отворена. Вече е невъзможно. Здраво вдигнатата заради евентуални набези на крадци метална конструкция бе премахната. А с това вече официално, поне на този етап това, място за култура под звездите в Стария град няма.  

» повече