Подтепето

криминале

11 Апр, 2018

Избягал е затворник от Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за бягството на 42-годишен мъж, който не се е прибрал в общежитието след работа

До момента той е бил осъждан многократно за престъпления против собствеността и притежаване на наркотични вещества

След 18 ч. вчера е получен сигнал в полицията, че 42-годишен лишен от свобода не се е прибрал в затвора след работа на външен обект. Предприети са действия за издирването му, съобщиха от ОД на МВР в Пловдив.

Междувременно от Районна прокуратура-Пловдив обявиха, че наблюдават досъдебно производство за бягство на затворник -  престъпление по чл. 297 ал. 1 от Наказателния кодекс. До момента е установено, че на 10 април 2018 г., Георги Т., на 42 г., който изтърпява влязла в сила присъда за държане на наркотични вещества в размер на една година „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим, е напуснал външен обект  край гр. Пловдив, където е работил и не се е прибрал в Затвора в гр. Пловдив.

Георги е изтърпявал наказанието си в Затворническо общежитие от открит тип /ЗООТ/ „Хеброс“ към Затвора в гр. Пловдив. Съгласно Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, лишените от свобода, изтърпяващи наказание при първоначален „общ“ режим, могат да полагат труд на външни обекти. Георги е бил приведен в ЗООТ „Хеброс“ на 9 март 2018 г. До момента той е бил осъждан многократно за престъпления против собствеността и притежаване на наркотични вещества.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се извършват активни процесуално-следствени действия и оперативни мероприятия за издирване на Георги Т.

Предвиденото от закона наказание, за престъпление по чл. 297 ал. 1 от Наказателния кодекс, е до три години „лишаване от свобода“.  

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

12 Юли, 2018

Полицията разпространи снимка на избягалия затворник

Издирва се 59-годишен мъж

В 20.30 часа вчера във Второ РУ в Пловдив постъпил сигнал от затвора в града, че 59-годишният лишен от свобода Младен Младенов е в неизвестност след като напуснал без предупреждение болница, където бил настанен за лечение. 

Гражданите, които разполагат с информация за местонахождението му, могат да сигнализират в дежурната част на ОДМВР – Пловдив на телефони 032/632210 и 032/932323, в най-близкото районно полицейско управление или на тел. 112.

» повече
17 Апр, 2018

Издирват тийн банда, разбила вендинг автомат в центъра на Пловдив (СНИМКИ)

Пловдивската дирекция на МВР търси съдействие от гражданите

Областната дирекция на МВР в Пловдив разпострани снимки от охранителна камера, на която се виждат лицата на издирвани лица. От кадрите е ясно, че става дума за петима тийнейджъри. Разследващите смятат, че те са съпричастни към разбиването на вендинг автомат в центъра на града. 

На 23 март тази година с взлом била открадната неустановена сума от монетник на  машина за топли напитки на ул. „Петко Каравелов“ в Пловдив, уточниха от ОД на МВР. Според събраните до момента данни, лицата от предоставените кадри са съпричастни към извършеното посегателство.   

Гражданите, които разполагат с информация за самоличността им, могат да сигнализират във Второ районно управление на тел. 032/932 002, 032/932 801, 032/932 ...

» повече
11 Апр, 2018

Разпространиха снимка на избягалия от затвора в Пловдив

Полицията търси съдействие от гражданите за информация

Анонимността е гарантирана

След 18 часа вчера в полицията било съобщено, че 42-годишният лишен от свобода Георги Танчев не се е прибрал в затвора в Пловдив, след приключване на работа на външен обект край града.

Мъжът е среден на ръст, с нормално телосложение, кестенява коса и тъмни очи.

Гражданите, които разполагат с информация за местонахождението му, могат да сигнализират в дежурната част на ОДМВР – Пловдив на телефони 032/632210 и 032/932323, в най-близкото районно полицейско управление или на тел. 112.

Анонимността е гарантирана.

» повече
02 Апр, 2018

Затворник подпали килията си в Пловдив, евакуираха цялото крило

Няма пострадали обитатели и служители

Страстната седмица в Пловдив започна меко казано интересно в Затвора. В 11,15 часа е подаден сигнал от мястото за лишаване от свобода за възникнал пожар. Огънят е бил в една от килиите на общежитието, където пребивават затворниците на лек режим. Предполага се, че инцидентът е станал от незагасена цигара.

До пристигането на огнеборците, обитателите на цялото крило, близо стотина души, са били изведени в двора на затвора. Евакуация е била проведена от персонала на затвора и то основно заради това, че е имало задимяване на етажа, на който се развива пожара, уточни говорителят на Пловдивската пожарна инсп. Цвятко Дешев.

Предотвратено е разрастването на пожара и той е потушен. Изгоряло е основно обзавеждането на килията ...

» повече