Избягал е затворник от Пловдив

Криминале

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за бягството на 42-годишен мъж, който не се е прибрал в общежитието след работа

До момента той е бил осъждан многократно за престъпления против собствеността и притежаване на наркотични вещества

След 18 ч. вчера е получен сигнал в полицията, че 42-годишен лишен от свобода не се е прибрал в затвора след работа на външен обект. Предприети са действия за издирването му, съобщиха от ОД на МВР в Пловдив.

Междувременно от Районна прокуратура-Пловдив обявиха, че наблюдават досъдебно производство за бягство на затворник –  престъпление по чл. 297 ал. 1 от Наказателния кодекс. До момента е установено, че на 10 април 2018 г., Георги Т., на 42 г., който изтърпява влязла в сила присъда за държане на наркотични вещества в размер на една година „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим, е напуснал външен обект  край гр. Пловдив, където е работил и не се е прибрал в Затвора в гр. Пловдив.

Георги е изтърпявал наказанието си в Затворническо общежитие от открит тип /ЗООТ/ „Хеброс“ към Затвора в гр. Пловдив. Съгласно Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, лишените от свобода, изтърпяващи наказание при първоначален „общ“ режим, могат да полагат труд на външни обекти. Георги е бил приведен в ЗООТ „Хеброс“ на 9 март 2018 г. До момента той е бил осъждан многократно за престъпления против собствеността и притежаване на наркотични вещества.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се извършват активни процесуално-следствени действия и оперативни мероприятия за издирване на Георги Т.

Предвиденото от закона наказание, за престъпление по чл. 297 ал. 1 от Наказателния кодекс, е до три години „лишаване от свобода“.  

 

Споделете ни във:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.