Подтепето

ИзПодТепето

29 Ноев, 2017

Да учиш език може да е шоколадово приключение

В това се убедиха пловдивски ученици във фабриката за занаятчийки шоколад на семейство Гайо

Открит урок по английски за учениците в 4-ти клас във фабриката за шоколад на Мария и Венсан Гайо се превърна в сладко приключение. Шоколадовата приказка на английски преживяха учениците в курсовете за 4-ти клас по английски език на LinguaMundi, които гостуваха на любезните домакини като на кино. През уикенда те посетиха новопостроената фабрика, за която Под тепето ви разказа.

Децата разгледаха занаятчийската работилница, докоснаха се до какаовите шушулки и се запознаха с целия процес на изработка на шоколада. А черешката на тортата бе, че всеки от тях изработи свой собствен шоколад Гайо, със специална опаковка Made by Me. И всичко това докато учиха английски език.

В езиковия център винаги се стремят да изучават езиците по интерактивен и разчупен начин. Особено при децата, освен супер модерните интерактивни дъски и забавните учебници, учителите искат да се усети езика в житейски ситуации. Не е ли много по-интересно да посетиш шоколадова занятчийска работилница, отколкото просто да четеш за занаятите в учебника. Така се роди ново приятелство между Гайо и Лингва Мунди, разказа преподавателката Спаска Костова пред репортер на Под тепето.

Групите от 4 клас посетиха в събота и в неделя вълшебното царство на шоколада. Но вместо Уили Уонка ги посрешнаха Мария и Венсан Гайо. Усмихнати, приветливи и разбира се на английски не само разказаха за шоколада и пътя на какаовите семена от дървото до вкусните хапки, но показаха целия процес от сортирането на семената до декорацията на шоколада.

„Децата слушаха, помирисваха, опитваха и правеха всичко, но разбира се кулминацията бе, когато сами си напълниха формите с шоколад и го овкусиха с лешници, кокос, стафиди, бадеми. А накрая го опаковаха и в уникалната опаковка, създадена специално за тях.

Любовта към музиката, търпението от свиренето, емоцията – всичко това Венсан е вложил в своите творения, неслучайно наречени джаз, блус... Децата опитаха какаови зърна, огромния шоколад, направен за тях от милия французин, древния начин на стриване на какаото, видяха и докоснаха странни инструменти, подредиха домашна рецепта за шоколад, гледаха клипче, танцуваха на песента за шоколада. И така магията на английския език оживя сред вълшебството на шоколада. Децата се убедиха - не може такива мили хора да не правят вкусен и уникален шоколад. Страхотен ден, усмивки, вкусен английски и шоколад, направен от  тях за вкъщи.

Ето така вкусно се учи език, категорични са учители и ученици.

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "ИзПодТепето"

Подобни новини

18 Окт, 2017

Семейство Гайо и Шоколадовата фабрика

Българската мечта е като шоколад с бекон. И двете са възможни. Ако не вярвате, потърсете Венсан и Мария в техния какаов свят

Шест години след първото ръчно направено шоколадово блокче в домашни условия, двойката открива собствена производствена база

Започнахме с идеята не да правим бизнес, а да направим от живота си нещо, от което да се гордеем. Е, и то да ни храни, казва българо-френското семейство

Иво Дернев

Мария и Венсан пред собствената си фабрика в Прослав Има ли българска мечта? Да, има. И тя е твърде сладка. Ако не вярвате, потърсете Венсан и Мария в техния шоколадов свят и ще се убедите. Семейство Гайо са добрия пример, че и тук, в нашата си реалност, нещата могат да се получават без куфарчета с пари, злоупотреби с еврофондове, без сянката ...

» повече