Актуално

Къде ще празнуват пловдивчани Деня на виното и любовта?

Обратното броене до 14-и февруари започна и любимите заведения вече са готови с предложения, които да ни опиянят от вино и любов. За България си стана традиция да съчетаваме двата празника, а и това е вариант да има за всекиго по нещо. За нашата култура Трифон Зарезан е с доста по-дълбоки корени и се възприема като денят, в който усещаме, че пролетта не е далеч и в който полагаме първата за годината грижа за лозите. Мъжете „зарязват” гроздовите масиви и след това се започва с голямо угощение, разбира се полято с много вино. От друга страна, според католическата традиция Свети Валентин е патрон на деня на любовта – 14-и февруари, но от няколко века този ден се празнува от хора от цял свят с различни религии и култура.

А ето и нашите предложения как да си изкарате страхотно на този, така натоварен с емоции и очаквания ден, независимо дали сте във връзка или необвързани.

Започваме с нещо традиционно или вечеря в ресторант. Нашето предложение тази година е за едно открито наскоро бижу малко извън централната градска част. Изненадайте половинката си с нещо по-различно и изпробвайте менюто на ресторант Cést la vie. В него имате избор от по две различни кулинарни изкушения за предястия, основни и десерти. Всеки петък като комплимент към вечерята си през зимата получавате и по чаша греяно вино с примамлив вкус, а за подходяща напитка за избраните ястия, задължително се консултирайте с персонала. За нежен акомпанимент на вечерта ще се погрижи талантливият музикант Момчил Ангелов със звуците на своята мелодична акустична китара.

Предполагаме, че ако сте родител без помощ от баби и гледачки, излизането на вечеря навън се превръща в истинско приключение. Е, специално за празника, от ресторант Ton Bonbon Taste The Fun са подготвили и занимание за децата. Докато мама и татко се наслаждават на интересното меню, съчетаващо ястия за него и нея, за малчуганите има валентинска работилничка. Мястото разполага и с доста добре оборудван детски център, така че дори за най-малките има вариант за поне час-два забавление.

От Държавна опера Пловдив също имат отлична идея за прекарване на празника за меломаните. Там наистина може да си подарите една незабравима вечер, съчетаваща празничен коктейл с комичната опера „Любовен елексир”. Томбола и дърво с валентинки са само част от изненадите за публиката в антракта на спектакъла!

А ако ви се прави нещо нетрадиционно и не сте пробвали да предизвикате артиста в себе си, резервирайте си места в Dali Vino Art Gallery. Специално за празника на любовта и виното оттам са подготвили картината “Светът е за двама”- диптих. Двете ѝ страни се рисуват от двама на две отделни платна, но може да бъде рисувана и самостоятелно, като изберете предпочитаната половина. Крайният резултат се получава след доближаването на двете произведения едно до друго. А най-хубавото е, че първата чаша вино влиза в цената!

Не сме забравили и необвързаните, които понякога може да се почувстват много пренебрегнати на този ден, толкова комерсиализирано насочен само към влюбените. За тях от Отсреща предлагат „Игри и и вино за необвързани”. Това събитие ще насити деня  с различни емоции и с много нови запознанства, така че ако сте в настроение за нещо по-различно, експериментирайте!

А вие как ще прекарате 14-и февруари?А за още вдъхновения може да си припомните нашите 13 предложения за среща, които не са кино или вечеря. Подгответе се отрано!

Източник: Lostinplovdiv.com

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина