АктуалноГрадътИзбориНовини

Кукли, дървени сметала, пейки и възглавничи създават уют за най-малките в училище

В иновативни отворени класни стаи посрещнаха първолаците в ОУ „Райна Княгиня“

Соня Попова

Уют в училище, свежи цветове, разчупени форми и отворени класни стаи. Така Основно училище „Райна Княгиня” посрещна първолаците в Първия учебен ден на 2019-а година. Първият етаж е изцяло преобразен в стила на модерните световни тенденции за отворена класна стая.

В коридора има ударопоглъщаща настилка

Освен традиционните прозорци към двора, първокласниците във всяка класна стая имат и прозорец към коридора на етажа. Така че всеки може да надникне и да види как протича един учебен час. От там днес надничаха бабите, татковците и по-малките братя и сестри, които не можаха да се поберат вътре.

Светлите прозорци са вписани по естествен начин в нишите в обновеното фоайе, където допреди година бяха старите шкафчета в коридора. Сега между класните стаи, са направени разноцветни кътове за четене с меки цветни възглавници от естествени материи. Местата за сядане и отмора в междучасията са изрисувани с пъстри картини. А на библиотечните етажерки са подредени томчета с книжки.

На първия учебен ден в I „д“ клас всички се запознаха и казаха, как предпочитат да се обръщат към тях и запомниха от раз името на класната си г-жа Георгиева. „Знаете ли кой ще бъде вашият най-добър приятел в училище,“ попита тя с намерение да представи колежката си, която ще води занималнята. Учениците обаче дружно отвърнаха „Дааа, книгата“ точно преди да ги запознае с г-жа Вълкова и после всички дружно се посмяха.

В кабинетите на учениците от начален етап има шкафчета, в които да оставят учебниците си. За децата от 5 до 7 клас шкафчетата с цел олекотяване на раниците са монтирани във фоайетата на втория и третия етаж.

Припомняме, че през изминалата учебна година ОУ „Райна Княгиня“ стана първото пловдивското училище, което сложи край на правите редици с чинове и ги групира за екипна работа.

Изцяло преобразено е и фоайето на школото, което има медицински кабинет и стая за родители.

От любопитство надникнахме и в тоалетните на училището, които както се вижда на снимките са добре поддържани.

Все още има какво да се желае от столовата, обаче, където се помещава и социална трапезария.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина