АктуалноГрадътКриминалеМненияНовиниПод ножа

Вандали на Ядрото (СНИМКИ)

Затишието бе краткотрайно, новата акция е заигравка с рекламния свят

Соня Попова

Вандалските изпълнения на откритата сцена в Квартала на творческите индустрии продължават. Затишието бе краткотрайно, след като общината обяви засилени контролни мерки заради алкохола и шума от тийнейджърските явки. Въпреки че досега не са обявени случаи на глобени и проверени нарушителите на реда, през последния месец заради застудяването купоните отшумяха от само себе си. Все още обаче има смели и студоустойчиви младежи, които не само се забавляват, но и рушат.

Основно вандалските прояви са концентрирани върху неремонтираната част на Ядрото, която остана на  продънени дъски. Там стоят преобърнати две рекламни кули тип „пиза“ от отминалия есенен Капана фест, за чието прибиране са отговорни организаторите. А за това, че те не са го свършили са отговорни от Общинския инспекторат. Около непотребните рекламни съоръжения купонджийте периодично примъкват различни предмети, собственост на близките заведения.

Така там се оформя нещо като палатков лагер с крадени екстри. Сред удобствата са дървен бар стол и голям чадър, разбира се и двата предмета вече са поломени.

Младежите продължават да доказват креативност и с надписите, които остават като отпечатък. Нагледен пример за отношението им към недобрата реклама е дописаното „F“ пред Art gallery.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина