Пловдивчани сами обособиха детска и кучешка площадка в междублоково пространство

Градът

Районната администрация планира преустройство на зелената площ

Ще има кът и за децата, и за домашните любимци

Наш читател сигнализира за казус, който се повдигна през последните няколко дни в пловдивския квартал Гагарин. Районното кметство планира да изгради кучешка площадка върху зелената площ, намираща се между жилищен комплекс на ул. „Барикадите“. До тук има една чудесна инициатива, но ето къде е появява проблема. В момента, върху тази площ, живущите в комплекса са обособили както детска площадка за малчуганите, така и площ за разходка на домашни любими. По планове на район „Северен“, кучешката площадка ще се намира точно на мястото, което в момента е единственото за забавления на открито за най-малките.

Сребро Филипов ни препрати запитване, което е отправил директно към районния кмет Ральо Ралев. Ето какво гласи то:

„Здравейте, г-н Ралев,

Пиша Ви по повод кучешката площадка, която се строи в момента в зелената площ между комплекс  Ори Билдингс и ул. „Барикадите“. Идеята е чудесна и я приветствам, но площадката се строи точно където играят всички деца от блоковете на около (снимка 1), а само 10-15 метра в страни, собствениците на кучета са обособили собствено пространство за разходки  (снимка 2), което не пречи на никого. Не е ли по-добре площадката да се направи там? Така и собствениците на кучета ще са доволни, живущите няма да се оплакват от шум и миризми, а децата ще имат къде да играят.

Поздрави: Сребро Филипов“                                       

Свързахме се с кмета на район „Северен“ Ральо Ралев, който разясни плановете на местната управа за терена. „Детската площадка, която се намира там, е прекрасна и я открихме преди 3 месеца. Тя ще си остане там без да се променя. На мястото, което жителите са обособили като площ за домашни любимци и са поставили дървени палети, просто ще оградим територията за животните. Самата кучешка площадка, която предстои да бъде изградена, ще се намира поне на 100-200 метра югозападния край на парк „Красива България“. Тук казус няма – детската площадка остава, просто ще се обособи и кът за кучета“, разясни Ралев.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.