Подтепето

ГРАДЪТ

24 Юни, 2017

Пловдивчани сами обособиха детска и кучешка площадка в междублоково пространство

Районната администрация планира преустройство на зелената площ

Ще има кът и за децата, и за домашните любимци

Наш читател сигнализира за казус, който се повдигна през последните няколко дни в пловдивския квартал Гагарин. Районното кметство планира да изгради кучешка площадка върху зелената площ, намираща се между жилищен комплекс на ул. „Барикадите“. До тук има една чудесна инициатива, но ето къде е появява проблема. В момента, върху тази площ, живущите в комплекса са обособили както детска площадка за малчуганите, така и площ за разходка на домашни любими. По планове на район „Северен“, кучешката площадка ще се намира точно на мястото, което в момента е единственото за забавления на открито за най-малките.

Сребро Филипов ни препрати запитване, което е отправил директно към районния кмет Ральо Ралев. Ето какво гласи то:

„Здравейте, г-н Ралев,

Пиша Ви по повод кучешката площадка, която се строи в момента в зелената площ между комплекс  Ори Билдингс и ул. „Барикадите“. Идеята е чудесна и я приветствам, но площадката се строи точно където играят всички деца от блоковете на около (снимка 1), а само 10-15 метра в страни, собствениците на кучета са обособили собствено пространство за разходки  (снимка 2), което не пречи на никого. Не е ли по-добре площадката да се направи там? Така и собствениците на кучета ще са доволни, живущите няма да се оплакват от шум и миризми, а децата ще имат къде да играят.

Поздрави: Сребро Филипов“                                       

Свързахме се с кмета на район „Северен“ Ральо Ралев, който разясни плановете на местната управа за терена. „Детската площадка, която се намира там, е прекрасна и я открихме преди 3 месеца. Тя ще си остане там без да се променя. На мястото, което жителите са обособили като площ за домашни любимци и са поставили дървени палети, просто ще оградим територията за животните. Самата кучешка площадка, която предстои да бъде изградена, ще се намира поне на 100-200 метра югозападния край на парк „Красива България“. Тук казус няма – детската площадка остава, просто ще се обособи и кът за кучета“, разясни Ралев.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

14 Юли, 2018

Малките радости на кучкарите в Тракия: Нова площадка за кучета от спонсори

Съоръжението в парк „Кан Крум“ ще е на площ от 230 кв.м.

Поредна площадка за разходка на домашни любимци ще има в район „Тракия“. До момента са изградени четири подобни съоръжения, като три от тях са реализирани с помощта на дарители.

"Даваме възможност на производителите на храни за домашни любимци да се рекламират в района именно като изграждат площадки за разходка на кучета. Радвам се, че успяхме и този път да договорим спомоществуватели за съоръжението", коментира кметът на „Тракия“ Костадин Димитров.

Дарител за изграждането на площадката е „Амазония Теам“  ООД, търгуващи с продукти за домашния любимец. Съоръжението ще е на площ от 230 кв.м. и ще бъде разположена в парк „Кан Крум“ на място, предпочитано от стопаните на ...

» повече
14 Ноев, 2017

Само 1/3 от собствениците на кучета в Кършияка са си платили таксата

Близо 200 от тях са „пропуснали“ да заплатят задължението си 

При проверка в "Електронния регистър за домашни кучета в Пловдив", се установи, че над 300 са собствениците на домашни кучета, отглеждани на територията на район “Северен”, които са неизрядни по отношение пререгистрацията на своя любимец. Близо 200 от тях са пропуснали да заплатят  годишната "такса куче", която е задължителна съгласно разпоредбата на чл.116 от Закона за местни данъци и такси.
Припомняме, че размерът на "такса куче" за Пловдив е 30.00 лв. Липсата на документ, доказващ годишната пререгистрация на кучето, може да доведе до глоба за собственика /200 лв./, в случай че при разходка  в парка или междублоковото пространство, се натъкнете на проверка от служителите на Общинска охрана или ...

» повече