Пловдив отново скача в защита на Пирин

Градът

Трети протест срещу промяната на управление на Националния парк се организира на 18 януари

Пловдив отново излиза в защита на Пирин. Трети поред протест срещу промяната на управление на Националния парк се организира под тепетата. Шествието отново ще затвори две основни градски артерии на 18 януари, четвъртък. Както миналата седмица, сборният пункт е площад Съединение, като организаторите очакват недоволството в защита на Пирин да е още по-масово. Припомняме, че шествието миналия четвъртък събра около 1000 граждани.

Исканията на протестиращите този път се разширяват. Освен отхвърляне на решението за промяна на управление на Националния парк, която допуска застрояване на 48% от планината и оставката на министър Нено Димов, природозащитниците ще поискат преразглеждане на концесионния договор за ски-зона "Банско" и наказания за нарушенията на концесионера.

Протестът ще върви паралелно в няколко града в страната. Българи в чужбина също ще излязат по улиците на няколко европейски столици.

 

Споделете ни във:

1 коментар

  1. Лъжите на псевдоеколозите нямат край. Министър Нено Димов много ясно обясни, че разрешението за стореж на спортни съоръжения е само в 2% от територията на парка.На 45% от територията на парка се дава разрешение за водохващания за питейни нужди, нещо което е било пропускано до момента в плана за управление – разбира се това няма нищо общо със строеж на лифтове, писти или хотели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.