Подтепето

ГРАДЪТ

14 Юни, 2018

Датчици следят колко са пълни с отпадъци контейнерите в центъра на Пловдив

Първите вече са монтирани по „Иван Вазов“, предстои това да се случи и на ул.“Отец Паисий“

Монтирани върху контейнерите за смет по ул. „Иван Вазов“ датчици следят  доколко са пълни с отпадъци, като чрез мобилно приложение контролът може да се извършва във всеки един момент.

Въвеждането на така нареченото „умно сметосъбиране“ /Smart waste management/ е сред постиженията, с които Община Пловдив  спечели националния приз „Най-иновативна община“ на Асоциацията на Българските градове и региони.

„Това ще доведе до още по-добро качество на услугата по сметосъбирането. Точната информация ни дава възможност за гъвкави решения, така че ако някой контейнер отново се напълни след редовното му обслужване по график, да реагираме своевременно“, коментира директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.

Подобни устройства предстои да бъдат монтирани и върху първите подземни контейнери в Пловдив, които сега се изграждат на ул. „Отец Паисий“. За удобство на гражданите там се предвижда да бъдат поставени и червени и зелени светодиоди, по които да се ориентират за степента на запълненост на съдовете за смет.   

Няма направени коментари
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини