Вторият шофьор при инцидента с Кари: Не съм виновен

Темида

Вторият обвиняем по делото за катастрофата миналата година, при която едва не загина 16-годишната тогава, Катерина Матеева, Васил Калев не призна вина днес пред Темида. За разлика от Боскос, който наведе глава пред всичко, Калев, шофьорът на Мерцедеса, обвинен, че е засякъл пътя на гръцкия студент, заяви, че не се признава за виновен.

От всички 29 свидетели по делото, единствената разпитвана днес бе Борислава Калева, съпруга на обвиняемия, която е била с него в колата в злополучния ден.  Тя заяви, че точно преди трясъка, автомобилът им е спрял рязко и предните въздушни възглавници се отворили при спирането. Когато слязла от колата, видяла, че момичето лежи на земята, а Боскос, който също се измъкнал от автомобила си, седял на един бордюр в близост с наведена глава, а ръцете му обхващали лицето. Калева допълни още, че предницата на Мерцедеса им била деформирана.

На въпрос от прокурора дали са се интересували от здравословното състояние на Кари, съпругата на Васил Калев, разясни, че се информирали посредством дете на техни близки приятели, което познавало момиченцето. Тогава, обаче, по лицето на Кари се промъкна учудено и невярващо изрaжение.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.