Киро Рашков поиска свобода, съдът не му я даде

Темида

Адвокатите на обвиняемия за трафик на живак поискаха по-лека мярка за клиента си, тъй като не можел да се лекува зад решетките

Кирил Рашков не може да спазва предписаната му диета зад решетките. С този мотив адвокатът на самообявилия се за монарх поиска от съда по-лека мярка за неотклонение днес. Той е в следствения арест като обвиняем за трафик на живак, който според прокуратурата може да бъде използван за направата на мръсна бомба. Според защитниците, в ареста, където в момента се намира Рашков, няма как адекватно да се провежда необходимото за него хранене, както и движение. Самият Кирил Рашков не се яви днес в съда. Там, обаче, бе неговата съпруга Костадинка, която този път бе изключително кротка и пестелива откъм думи. Само каза, че мъжът й бил зле.

Адвокат Росица Драгинова до последно настояваше, че мярката на Рашков трябва да бъде променена на домашен арест, тъй като клиентът й има кръвна захар 18 и в неделя дори се е наложило в ареста да се вика линейка заради влошеното му здравословно състояние. Затова и двамата с адвокат Димов, поискаха да се извърши съдебно-медицинска експертиза. Съдът обаче отхвърли предложението им.

Наблюдаващият прокурор по делото Румен Попов заяви, че е абсурдно да се иска Рашков да бъде пуснат под домашен арест, при положение, че от използваните разузнавателни средства става ясно, че по голяма част от престъпната си дейност той е извършвал от дома си.
В едно от иззетите шишета при ареста на Кирил Рашков намереното вещество е амалгама- сплав на злато с живак, а то не е опасно, заявиха в защита на арестанта адвокатите му. Единствено живачните пари са отровни, ако се вдишат. Недай си Боже някой да го вдиша, контрира Попов.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.