Жители на Западен внесоха заявление против строителство под терасите им

Подписка и заявление против застрояване на зелено предблоково пространство внесоха днес жители на блок в района зад МОЛ Пловдив. Хората са категорични, че са твърдо против изграждане на 8-етажна нова сграда в малкия парцел с площ 519 кв.м., който се намира буквално под терасите им.

Въпросният имот само до преди половин година бе общинска собственост, но бе предоставен на дружеството „Тея Инвест” като обезщетение в голямата заменка на 7 общински имота срещу 50 декара от парцела в парк „Отдих и култура”:

ОБЩИНАТА ДАВА ИМОТИ ЗА МИЛИОНИ СРЕЩУ 50 ДЕКАРА ЗЕЛЕН ЧАСТЕН ПАРЦЕЛ

 „ Преди седмица случайно разбрахме, че на малката полянка пред блока ни ще се извършват строителни дейности- 8-етажна бизнес сграда. Това е много малко пространство и ако такава сграда се издигне ще бъде на не повече от 2-3 метра от терасите на хората. Затваря ни цялото лице. А и самото място винаги е било междублоково пространство”, каза пред общината днес Жанета Гюлеметова, домоуправител на жилищния блок в Смирненски. Тя внесе възраженията от името на хората в квартала и подписка с техните парафи в администрацията заедно с представителя на инициативата „Пловдив, град за хората” Тони Стойчева.

Хората подчертаха, че никой до този момент не ги е уведомил за инвестиционните намерения. Те подчертават, че и в момента зоната е презастроена, а автомобилите са навсякъде. Заявяват, че ако и тази малка зелена площ се застрои, в квартала няма да остане въздух.

„Съседните блокове също са против, защото и в момента няма паркоместа. Имаме проблеми с вода и ако изникне още една сграда ще стане още по-зле. Ако от общината не откликнат сега, ще търсим адвокати и ще стигнем до съда”, категорична е Жанета Гюлеменова.

„Изтърпяхме всичко до този момент- това мащабно строителство в нашата зона. Но това…”, коментираха жителите на блока, които наскоро разбрали, че в района им ще се строи и 80-метрова сграда.

„Къде ще отидат всички тези хора и колите им?”, питат се гражданите.

При внасянето на документите в администрацията те са се срещнали с кмета Здравко Димитров, който обещал да се обърне внимание на казуса.

Чуйте още какво казаха те във видеото на Под тепето:

Exit mobile version