КултураНовини

Започва фестивалът на франкофонската песен

Започва 17-тото издание на „Златен ключ” – Пловдив 2020

На 13 юли започва 17-тото издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” – Пловдив 2020. Поради противоепидемичната обстановка и участието на гости от Франция, събитието тази година ще бъде на Южната тераса на ДК „Борис Христов”.

Фестивалът ще бъде открит от Пламен Панов, заместник-кмет по култура, археология и туризъм. По традиция, на старта на фестивала ще бъде изпълнен химна на това събитие песента „Шан-з-Елизе” в специална джазирана версия и в изпълнение на нашия лауреат Ивана Муцкова и „Талантите на Франция” дует “Jessandwest”.

В канцерта на 13-ти юли ще вземат участие българските лауреати, печелили конкурса през изминалите години – Марина Спасова, Надежда Димова от Молдавия и Олга Василенко от Украйна., както и бъдещите звезди – възпитаници на „Арт Войс Център”, с ръководител Руми Иванова, които са музикални партньори тази година. Публиката ще може да се наслади на впечатляващи изпълнения на Виктория Илиева, която е само на 10 години, на Аглая Канева на 13 години и Кристиан Павлов на 15 години, които ще изпълнят популярни шансони, но със специално направен, интересен, съвременен аранжимент. Към тях ще се присъединят и звездите с опит Ива Ичевска и Ивана Муцкова.

Още за фестивала и програма за 14 юли вижте в Капана.бг

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина