АктуалноГрадътНовиниСпорт

Строежът на стадион „Ботев“ – напредък по централната трибуна

Нови замазки за помещенията под трибуните

Напредък по централната трибуна се забелязва в последните дни на строежа на стадион „Христо Ботев“. Днешният неделен ден изглежда като почивен за работниците, каквито не се забелязваха в ранния следобед.

Работата през изминалите няколко дни е концентрирана върху централната трибуна. Напредва работата по кофражите на първата плоча на тази трибуна – единствената, която все още е на ниво кота 0.

Работи се на няколко „сектора“ на централната трибуна – като в най-напреднала фаза изглеждат двата големи в страни от централната част, където са излети всички колони, изглежда армирана и централната част, както и т.нар. „пързалка“ на най-ниското ниво трибуни. Централната част на централната трибуна също се развива, както и двете малки звена, които я свързват съответно със северната и южната трибуни. В най-скоро време т.нар. „чаша“ ще бъде затворена, поне на ниво 1 етаж.

Започна работа и по пространствата под трибуните. В секторите на южната трибуна и Трибуна Изток, те бяха на тухлени зидове още от стария строеж по времето на Цветан Василев, като сега вече се поставя замазка, което се случва бързо, тъй като се действа с машини, а не на ръка. Постепенно ще се оформят и помещенията и пространствата ще се затварят.

По северната трибуна все още се работи около „пързалката“ – правят се кофражите за трибуната, както и се оформят стълбищата от външната страна на стадиона.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

    1. Никакъв пининфарина не си ти, ти си само едно нахално, завистливи нелегално такси. Умри от яд и помечтай някой ден и джамията на Лаута да стане за показ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина