АктуалноГрадътНовини

Щабът: Олекотяваме мерки, ако запазим добрата тенденция през една работна седмица

Около 11-12 януари ще видим къде се намираме и ще преценим следващите действия, коментираха от НОЩ

Продължава тенденцията за по-малко новозаразени спрямо излекувани от COVID-19 в България, отбеляза на последния за 2020 година брифинг на Националния оперативен щаб доц. д-р Ангел Кунчев. Добрата статистика обаче трябва да се запази. Ако се движим по същата линия, може да мислим за олекотяване на мерките, но това може да стане само след като мине 1 нормална работна седмица, коментира той.  Всички знаем, че статистиката през почивните дни не е изцяло меродавна, затова трябва да минат повече работни дни, добави д-р Кунчев.

Добрите новини са, че намаляват разликите между регионите, вече няма такива в червено за брой случаи на 100 000 души. Все още сме сред лидерите по смъртност – трети в Европа. Спадът на заболелите обаче е видим. Това се забелязва и от натиска върху болниците, добави и д-р Венцислав Мутафчийски. Във ВМА има спад с 40-50%, това се забелязва и по сводобните легла в другите болници, вкл. и в интензивните, добави генералът.

В началото на брифинга министърът на здравеопазването Костадин Ангелов пък дари с почетен знак на министерството най-възрастната работеща в България сестра, като благодари на нея и всичките ѝ колеги за тежката работа, която са свършили през годината.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Защо няма никакви реални данни? Нарочно ли ги крият, за да не критикуваме грешните политически решения? Освен това, тези бързи тестове не дават достатъчно достоверна информация! Тук всичко се върши с цел да се намалят разходите и да се „замаже“ положението!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина