АктуалноГрадътНовини

Само 9 свободни легла за интензивно лечение останаха в Пловдивска област

Общо незаетите легла за настаняване на болни с коронавирус са 70

Ситуацията със свободните легла за болни от коронавирус става все по-сложна с всеки ден. Към 14.30 часа свободните легла, според Областната информационна система, са 70. Специално организираните свободни стаи за пациенти с непотвърден тест са 13. Само 9 са свободните интензивни легла.

По данни на болниците общият брой хоспитализирани към момента е 362, а 45 болни са на интензивно лечение. По информация на Спешна помощ за денонощието е отговорено на 258 повиквания , от тях свързани с коронавирус са 61. Оставени на домашно лечение са 25 души. Хоспитализирани в Пловдив са 27, а в областта – 9. По данни на РЗИ сред новодиагностицираните през денонощието има 11 медицински лица – 6 лекари и 2 медицински сестри в болничната помощ, 1 дентален лекар, 1 лаборант и 1 медицинска сестра в доболничната помощ.

Активните случаи на медицински лица са 92. От здравната инспекция съобщават и за новорегистриран случай на санитарка от Дом за възрастни лица с. Старосел, взети са всички мерки и се изследват всички контактни лица – потребители и персонал. Регистрирани в Националната информационна система към днешна дата са общо 5960, от които през изминалото денонощие -367. Под карантина са 3482 лица. На домашно лечение са 2696 лица.

Оздравелите са 2750, като през последното денонощие са 53. За денонощието няма починали пациенти. Ситуацията в учебните заведения е следната – новозаразените учители са 6, ученици – 4, карантинирани класове – 2, групи от детски градини – 2. Новите случаи са от Пловдив, Сопот, Карлово, с. Белозем, с . Златитрап, Раковски. Извършват се епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. ЛЕЧЕНИЕ НЯМА изобретено против Вируса, стана ясно преди десетина месеца.
    Помагат при съпътстващите ПНЕВМОНИИ.
    С маркучи на унирающите им удължават агонията със седмица-три.
    „ЛЕГЛО“ в болницата лекува колкото в хотела; чичко доктор не му знае цаката.
    Затова стана световна ПАНдемия = кой „АЙЛЯК“ не успява да вдене през гурелите?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина