ИзбориНовини

Премиерът заговори за триумфално завръщане

Премиерът и един от лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков вече приема, че сегашното правителство ще падне и започна предизборната кампани с реч пред събралите се тази вечер пред сградата на парламента, които протестират срещу свалянето на председателя на парламента Никола Минчев.

„Сега ще има вот на недоверие. Той да не ви разочарова. Това е една от стъпките, която ще минем. Успяхме да спечелим изборите, но тези хора, ни вкараха задкулисие, което продължи да върви с нас. Сега, след тази стъпка, това задкулисие ще бъде отрязано, каза той. Петков допълни, че когато „Продължаваме промяната“ влезе в пълния контрол на държавата, тогава тя ще започне да работи за всички хора.

Пред множеството реч държа и лидерът на БСП Корнелия Нинова, по време на словото и обаче освен викове „Заедно“ се чуваха и „Оставка“ и освирквания.

От думите на доскорошния председател на парламента Никола Минчев стана ясно, че и той смята това правителство за обречено. Той увери присъстващите, че депутатите от „Продължаваме промяната“ ще се върнат по-силни и няма да се отказват.

Нинова беше освиркана, Тошко Йорданов атакуван

За разговор с протестиращите излезе и Тошко Йорданов от „Има такъв народ“, но той беше посрещнат с дъжд от бутилки. Имаше и закани за саморазправа. Охраняващите протеста полицаи го ескортираха до сградата на парламента.

По-късно пред журналисти Йорданов каза, че това, което се е случило пред сградата ще разочарова едни и мобилизира други. Според него хората са били подведени, че има коалиция между „Има такъв народ“, ДПС, ГЕРБ и „Възраждане“. „Те подкрепиха наше предложение“, уточни Йорданов.

Атанасов: Режисурата е от Москва

На излизане от сградата на парламента депутатът от „Демократична България“ Атанас Атанасов обяви, че целият сценарий – със свалянето на правителството и дестабилизирането на политическата обстановка, е режисиран от Москва и руските специални служби.

„Руските служби тук търсят пробив в югоизточния фланг на НАТО, заради войната в Украйна. Това му е необходимо на Путин“, каза още Атанасов.

Гьоков: Нямам притеснения за промените в бюджета

Социалният министър Георги Гьоков коментира пред БНТ, че готвещите се за избора партии в парламента ще одобрят бюджетите на НОИ и Здравната каса, защото си дават сметка, че ако гласуват против, това няма да им се прости. Той обаче изрази притеснение, че между първо и второ четене могат да се вкарат популистки промени, които да променят баланса на бюджета и да го срутят. Според Гьоков популистко би било да се дадат 3 млрд. лв. за пътища.

Христо Иванов: Хората излязоха, за да спрат подмяната

Христо Иванов от „Демократична България“ коментира, че днес хората са излезли, за да спрат подмяната в Народното събрание. Според него Слави Трифонов е забил нож в гърба на правителството. Иванов подчерта, че управлението е имало грешки, но хората са видели голямата кауза за промяната.

„Трябва да продължим да държим ГЕРБ и ДПС далеч от властта“, обобщи той.

Източник: dnevnik.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Време разделно е. Назад към обременяващото минало – османско и съветско? Или напред към света, където бягат нашите деца? Защо те не искат да са тук? И кои политици са ги прокудили от близките си и България? Отговорете си преди да гласувате на следващите избори.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина