Актуално

От Пловдив ще тръгват всички официални визити по време на председателство на България на Съвета на ЕС

„Съединението прави силата“ е мотото на Българското председателство

Обединена, силна и дигитална Европа, това са трите ключови послания на българското председателство

Таня Грозданова

Всички официални визите по време на председателство на България на Съвета на ЕС ще тръгват от Пловдив. Това съобщи Снежана Александрова – експерт „Европейска интеграция“ към Областна администрация – Пловдив. Подробности по темата бяха представени в инициатива на Областния информационен център в сградата на Младежкия център в Пловдив.

Българското председателство започва на 1 януари 2018-а година и ще продължи 6 месеца. Откриващото събитие е насрочено за 11-и януари в Народния театър „Иван Вазов“ в столицата. Предвидени са 9 събития, които вече са обявени на сайта на българското председателство.   

Припомняме, че Министерският съвет одобри девиза „Съединението прави силата“ за мото на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. На английски девизът има следния превод: „United We Stand Strong“.

Обединена, силна и дигитална Европа са трите ключови послания на българското председателство, стана ясно още от презентацията на Снежана Александрова.

Страната ни ще наблегне на икономическата перспектива пред Западните Балкани. Българското председателство на Съвета на ЕС ще се стреми да постигне осезаеми и практически резултати за страните в региона на Западните Балкани, като целта, която сме си поставили е да отпадне роуминга в тези страни, независимо от членството им в ЕС.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина