АктуалноГрадътНовини

Общината готова с парите, чака Ботев и Локо с проектите за стадионите

Средствата могат да се отделят веднага, щом клубовете предоставят проектите

Футболните клубове Ботев и Локомотив могат да започнат веднага със строителството на стадионите си, стига да са готови с проектите си. Това стана ясно след срещата в Общинския съвет между всички политически партии и представители на местната администрация. Кметът Здравко Димитров заяви, че средствата, отпуснати от държавата са в общината и тя е готова да ги отпусне на футболните клубове във всеки един момент.

Общината няма да се бърка в проектирането. Пари обаче ще се отпуснат, когато има готови проекти, коментира кметът Здравко Димитров. Докато не тече футболното първенство е идеален момент да се работи по стадионите, каза още той след срещата.

Припомняме, че държавата отпусна милиона лева за стадионите на Ботев и Локомотив, които местната власт ще разпредели между двата клуба. Само две седмици преди въвеждането на извънредното положение, премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на двата клуба, за да се обсъди работата по строителството им.

“ Събрах архитетките и на двата клуба и им казах в най-бърз порядък да подготвят проектите. След това обявяваме обществена поръчка. Всичко е в техните ръце. Няма хипотеза общината да започне проектира. Те знаят какво искат. От тях си зависи. Колкото по-бързо се справят техните екипи, толкова по-бързо ще стартират дейностите“, подчерта Здравко Димитров.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина