АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеЗелен градНовини

Над 100 доброволци се обединиха да почистят Сахат тепе

Акцията бе организирана от БГ Бъди Активен като част от поредица събития за възраждане на парка

Над 100 доброволци станаха част от акция по облагородяване на Сахат тепе. Акцията се проведе рано тази сутрин и обедини служители от администрацията на район “Централен”, служители на ОП “Градини и паркове”, служители на EVN, доброволци от БГ Бъди активен, студенти, граждани и НПО организации. В рамките на 4 часа бяха отворени водоскоците, премахната бе инвазивната растителност, ремонтирани бяха пейките на хълма, а тепето бе почистено чрез мащабно от отпадъците. Събитието е част от дейностите по проект “Партньорство за красива и чиста България” и дългосрочната програма _ Място България и е организирано в партньорство на сдружение БГ Бъди активен, ОП “Градини и паркове”, Район “Централен” – Община Пловдив, с участие на множество служители на EVN.

“Промяната започва от нас. Всеки едни от нас може да допринесе за това градът ни да бъде по-красив, по-чист и по-приятен. Всяка една малка намеса е малка стъпка към постигането на тази промяна”, казва Гергана Ангелова от БГ Бъди активен.” Честно казано не е лесно да събереш доброволци, но ние сме щастливци да получим подкрепата на толкова много активисти”.

Сдружение БГ Бъди активен продължава да работи активно за каузата – да се увеличи гражданската активност и обществената отговорност на хората, а публичните пространства да бъдат по-чисти, красиви и достъпни, да се превръщат в център на социалния живот в местната общност. Като част от програмата _Място България в Пловдив продължават да се случват още много кампании и инициативи целящи да ангажират хората със заобикалящата ги среда – почиствания, провеждане на образователни вечери с цел насърчаването на разделното събиране на отпадъци и убеждаването им че рециклирането има смисъл, както и различни събития, посветени на устойчивия начин на живот.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина