Цветан Кръстев: Някои творчески идеи могат да имат живот само в град като Пловдив

Актуално Култура Новини

Приключи творческият престой на Цветан Кръстев – първият резидент в пилотното издание на най-новата инициатива на Община Пловдив в подкрепа на свободните артисти и секторите на културата и туризма. Преди отпътуването си, той се срещна с Пламен Панов, заместник-кмет с ресор култура, археология и туризъм.

Артистът разкри, че е отделил много часове, за да наблюдава, проучва и анализира в детайли различни елементи от градската среда, които са съществени за уникалната атмосфера на Пловдив. Той сподели своите впечатления и от хората, с които се е срещнал и разговарял, което е потвърдило вътрешната му нагласа, че някои творчески идеи могат да имат живот само в град като Пловдив. Цветан Кръстев е впечатлен от духа на заедност и общност – благодатна почва за иновативни проекти предполагащи включването на зрителя като съавтор на творбата.

След 15 септември, артистът ще се завърне отново в Пловдив, за да разработи в детайли творческия си проект. В началото на септември очакваме и другите двама участници в резидентната програма – Марияна Василева, която ще пристигне от Берлин, и Кирил Кузманов – от Лондон. Публиката в Пловдив ще има възможност да се запознае подробно с портфолиото и изявите на гостуващите артисти, както и с резултатите от техния престой в серия от индивидуални презентации и срещи, които предстоят като част от резидентната програма през септември.

Споделете ни във:

2 коментара за “Цветан Кръстев: Някои творчески идеи могат да имат живот само в град като Пловдив

  1. В Пловдив е така с културата. Вече няма журналистически вопли и питания кога ще е конкурса за директор на стария град. Сложиха нашия човек и всичко е наред.

  2. След като една комисия с участието на Сариева и Миразчиев, предложи участниците в тази програма, защо не присъстват те на отчета.
    “Артистът разкри, че е отделил много часове, за да наблюдава, проучва и анализира …. ” Защо не представи писмен отчет, а поседнал на одъра информира в разговорна форма няколко чиновници за какво са изхарчени парите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.