Актуално

Китовете на Гергана Табакова превзеха Our House

Анималистичния характер в работата на авторката е непоклатим

В първата Нощ на музеите, Гери Табакова представи новите си творби в уютното пространство на Our House. На почетен пиедестал този път не бе поставена фигурата на елена, а на морските бозайници. Китове плуваха между усмихнатите хора, които се възхищаваха на пъстротата и цветната феерия, към която Табакова се присъедини.

Особено характерния й почерк в художественото изкуство няма как да бъде объркан с ничий друг. Пъстрите, преливащи се цветове, лъхащи на оптимизъм, ви пренасят в отдалечено кътче на природата, в която можете да чуете шума на водата и песента на птиците, дори и да се намирате в центъра на Пловдив. 

В предната си изложба с Баския, Гери представи отново картини на животи. За разлика от тогава, настоящата и изложба е насочена извън нашите ширини, изобразявайки морски бозайници, слонове и хамелеони. Освен невероятните и графики, можете да откриете прелестни картички, на които са отпечатани както новите и твори, така и по-стари изображения. Самата Гери посрещаше посетителите от врата и с радост откликваше на всеки, дошъл за да я поздрави за чудесното представяне…

Цялата статия и снимки от изложбата можете да видите в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина