Актуално

БНТ прави сериал по романа „Островът” на Александър Секулов

Националната телевизия финансира поредица от осем епизода по книгата

Александър Секулов Българската национална телевизия ще финансира създаването на сериал по романа „Островът” на писателя и драматург Александър Секулов. Управителният съвет на БНТ утвърди със свое решение финансирането на ред филмови проекти, сред които и поредица от осем епизода по знаковата книга на пловдивския автор.  Това се случи след процедура по оценка на постъпилите проекти в обявената редовна годишна конкурсна сесия за селекция и подбор на филмови продукции на Националната телевизия.

Управителният съвет приема предложението на Художествения съвет за игрално кино и на основание Правилника за реда и условията за продуциране и копродуциране на филми в БНТ одобрява да бъдат пуснати в производство класираните проекти на първо и второ място по позиция „Детски игрален сериал – 8-12 епизода по 54 минути, без ограничение за жанр и тематика”. Най-високо оценен е проектът .„Островът“ със сценаристи Симон Еди Шварц, Пламена Велковска, Сабина Иванова, под режисурата на  Милко Лазаров, Милена Андонова, Кристина Грозева, Петър Вълчанов и с продуцент  Ред Карпет ЕООД-Веселка Кирякова. Художественият съвет дава на „Островът” 85,9 т.
Телевизията ще финансира и детския сериал .„Румбата, аз и Роналдо“ по сценарий на Владо Полеганов и Александър Чобанов, и с режисьори Александър Косев, Станислав Тодоров-Роги. Двата сериала ще бъдат произведени в 8 епизода с времетраене 54 минути, съобщават от БНТ.

Новината за филмирането на книгата на Александър Секулов идва само часове, след като се разбра, че Националният филмов център подкрепя развитието на филмов сценарий по романа на Недялко Славов „Камбаната“ по сценарий на самия Секулов.  

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина