Актуално

Автори от Южна България ще представят изложба в ГХГ

Градска художествена галерия – Пловдив показва творби на художници от Южна България в V-ия национален конкурс на АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ

В изложбата ще участват след журиране художествените произведения на автори от Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Казанлък, Смолян, Димитровград и Кърджали. Журито, избрано от организатора, ще заседава на 09 май, за да определи тримата носители на регионалните награди за живопис, скулптура и графика. Номинираните и наградените ще бъдат обявени по време на откриването на изложбата. Те получават правото да участват в заключителната изложба-конкурс в края на годината в галерията на СБХ на ул.“сШипка“№ 6, когато ще бъдат връчени Големите награди на АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ. Ще бъде издаден двуезичен каталог.

Изложбата ще бъде открита на 12 май 2016г. в 18.00 часа в Залите за временни изложби на Градска художествена галерия – Пловдив (ул.„Княз Александър I“ №15) . Това е Регионална изложба от Петия национален конкурс „АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ“ за живопис, скулптура и графика. Провежда се съвместно с Дружеството на пловдивските художници и ще може да бъде разгледа до 02 юни. 
Националният конкурс АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ се провежда под патронажа на Министерството на културата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина