7 години затвор Огнян Дебелаков, причинил катастрофата с две жертви на бул. „Марица Юг“

Криминале Новини Темида

7 години ще лежи в затвора при първоначален общ режим Огнян Дебелаков за причинената от него катастрофа с две жертви миналия септември на бул. „Марица Юг”. Той предизвика тежкото ПТП, седнал зад волана без да има правоспособност и след употреба на алкохол. Пловдивският окръжен съд в процедура, протекла по съкратеното съдебно следствие, определи на подсъдимия тежкото наказание.

Делото беше разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. На днешното разпоредително заседание подсъдимият  Дебелаков призна изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. Наказанието в размер на 7 години лишаване от свобода е след редукцията с 1/3 на основание чл. 58а от НК.

Окръжният съд призна подсъдимия Огнян Дебелаков за виновен в това, че на 29 септември 2019 г. на кръстовище между бул. „Марица Юг“ с бул. Източен“, при управляване като водач на МПС – лек автомобил „Опел Корса“, собственост на Д. А., е нарушил правилата за движение, като управлява, без да има необходимата правоспособност и по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лице, а именно на Д. А. и П. И. и средна телесна повреда на лицето Ж. И., като деянието е извършено в пияно състояние – управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, а именно 1,55 на хиляда, установено по надлежния ред, и след употреба на наркотични вещества – карбокси-09-THC-метаболит на тетрахидроканабинола, установено по надлежния ред, съобщиха от съдебната палата.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Споделете ни във:

1 коментар за “7 години затвор Огнян Дебелаков, причинил катастрофата с две жертви на бул. „Марица Юг“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.