Открита сцена в индустриална зона дава алтернатива за музиката

Градът

Отдавна имах мечта да направя концерт в индустриална зона. Предизвикателство е. Носи много по-различно усещане, звучене. Това е алтернативна среда както за гражданите, така и за изпълнителите, споделя Иван Неделев

Паулина Гегова

Лятото е сезон, в който градът опустява, защото всички бягат на морето дали за почивки или за четири месечна работна ангажираност. Посещаемостта в клубовете намалява, но пък сцените в градска среда се увеличават. Да, през лятото няма толкова много хора, но то е най-перфектното време за открити концерти, бягащи от клубното звучене. 

Летния театър, Младежки хълм , Лятно кино „Орфей“ и Античния театър са само част от дестинациите. Само след броени дни още една ще отвори врати за любителите на твърдата музика. Това ще е първият концерт от поредицата Onstage Session, по идея на BeeBopCafe, IGS sound & light и Onstage.io. На 23 рокът ще гръмне на сцената, която се намира в двора на музикалната фабрика IGS, в индустриалната зона. Първият концерт е акустичен и е запазен за зверската група Odd Crew и нашите любими GABANA. Двете банди ще свирят unplugged заедно за първи път в кариерите си, което само по себе си, прави нещата доста по-пикантни. 

Иван Неделев, един от организаторите, е отдал цялото си време и труд върху събитието. Той се занимава с организиране на концерти от много години – 13 в „Конюшните на царя“, миналата във външната сцена на Театъра. Както знаем, тази година тези две дестинации са извън строя. Точно това кара BeeBop да се насочат към проекта за още по-голяма сцена. Тази на бул. „6-ти Септември“  252 е цели 525 кв.м. и събира около 600 души. 

Интересно е, че теренът ни беше право пред очите, а до сега не се бяхме възползвали от него. Това е собствена земя, свободно пространство, на което сцената ще се гради за всеки концерт. Интериорът също ще се сменя. Ще се изгради и външен бар. За сега пускаме пилотно мероприятие и ако всичко е наред, и на хората им хареса, ще изградим цялостна програма, обяснява Неделев. 

Относно бюрокрацията всичко е в ред. Не е имало пречки, екипът спазва наредбата за общественият ред и сигурност. Ще има охрана, лесен достъп до вход/изход, противопожарна система, полицията е уведомена, ще се проведе в позволените от закона времеви граници. 

Отдавна имах мечта да направя концерт в индустриална зона. Предизвикателство е. Носи много по-различно усещане, звучене. Това е алтернативна среда както за гражданите, така и за изпълнителите. Но всичко ще е изработено много професионално. Музикалната платформа Onstage е създадена също от пловдивски екип. Онлайн платформата събира музиканти от цял свят, с които можеш да завържеш професионални, че и приятелски отношения. Със сигурност една от целите ни е да можем да посрещаме и западни изпълнители. Колкото за първото издание – смятаме да го запишем по професионален начин, както и за в бъдеще да се направи live streaming. 

Иван признава, че между тях и другите отворени сцени, конкуренция няма. Не това е целта, това не е състезание. Даже напротив, споделя, че колкото повече събития се организират, толкова повече хората ще свикват, че градът се разраства. Ще има по-богат избор за по-широка аудитория, както и по-голям шанс за разнообразни изпълнители да споделят музиката си. 
Линк към събитието във facebook: https://www.facebook.com/events/633796873436690

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.