MasterKids – пространство за обучение и игри, посветено на децата

Актуално Градът Живот Новини

Най-новата занималня в Пловдив ще предостави простор и много възможности за учене и забавление на малчуганите в училищна възраст

Със започването на учебната година пред голяма част от работещите родители стои дилемата за избор на място, на което детето им да подготвя в спокойна среда своите уроци и да бъде поверено на грижовни и отговорни преподаватели и педагози. Особено за обучаващите се в началния курс е много важно да изградят трайни навици за писане на домашни и решения на поставени задачи и проекти, както и да усвояват своевременно материала, преподаван в класната стая.

В по-голямата си част този тип занимални до момента се намираха в малки помещения в максимална близост до училища и съвместяваха групи от по 20 деца на различна възраст, наблягайки основно на задължителната подготовка. Затова и нямаше как да не ни направи впечатление най-новото пространство за обучение и игри, което предлага на родителите под тепетата по-различна концепция, а за учениците – много по-интересно изживяване.

MasterKids е пространство за обучение и игри, изцяло посветено на децата. Създателите на занималнята изключително много държат на високото ниво в образованието и са успели да обособят удобно и функционално пространство за целта.

На партерния етаж на чисто нова сграда са разположени просторна приемна с рецепция, 5 самостоятелни класни стаи, отделен кът за отдих и игра, както и предстои да се оборудва компютърна зала за интерактивни занятия.

Планираната дата за откриване е през месец октомври, а в момента кипи трескава подготовка, за да получат децата удобна среда, в която да се чувстват спокойни и сигурни както у дома. По време на учебната година на месечен принцип ще се предлага занималня за ученици от 1. до 5. клас, съобразена със сменнния режим на обучение. Идеята е с постепенното набиране да се обособят различни възрасти в отделни помещения и да се работи индивидуално, в зависимост от степента на подготовка и възрастта.

Дори и училището да не е в близост, за възпитаниците на MasterKids ще е на разположение организиран лицензиран превоз, както и изхранване на място на базата на ежедневен кетъринг. През уикенда ще бъдат предлагани допълнителни курсове по основните учебни предмети, както и по образователни дейности като правопис, чужди езици и всякакви интересни направления, които развиват детското съзнание и предизвикват желание за учение и прогрес.

За летните дни се планират ежедневни занимания, но тогава освен поддържане на постигнатото ниво в училище, голямо внимание ще се отделя и на игрите на открито. Към детската занималня има прилежащи зелени площи като част от комплекса, на които децата могат да отдъхват между занятията, или да прекарват време с приятелчета навън под надзора на преподавателите.

Целта на създателите на занималнята MasterKids е възпитаниците им да постигат успех и с подготовката, която получават, да се научат самостоятелно да мислят и целенасочено да работят за постигането на върхове в образованието си.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.