ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Честваме Освобождението на Пловдив утре

Церемонията ще се проведе пред паметника на Капитан Бураго

141 години от Освобождението на Пловдив от османско иго отбелязва градът утре. По този повод Община Пловдив кани пловдивчани и гости на града на възпоменателно тържествено честване в 11 часа пред паметника на Капитан Бураго в Дондуковата градина на Пловдив /градината зад Централния дом на младоженците/.

Слово по повод годишнината и събитията от 1878 година ще произнесе Георги Василевски – преподавател по история в Националната търговска гимназия в Пловдив. Водещ на тържеството ще е Златко Павлов.

В официалната церемония, включваща полагане на венци и цветя на паметника на легендарния Капитан Александър Петрович Бураго ще участва почетна рота, венценосци и военен духов оркестър, в присъствието на народни представители, кмета на Пловдив, зам.-кметове, районни кметове и представители от общинската администрация, областния управител на област Пловдив, представители от Областната администрация, председателя на Общински съвет – Пловдив, общински съветници, Обществения посредник на община Пловдив, Командването на Пловдивския гарнизон, представители на армията, представители на българската православна църква, политически и обществени организации, медии и граждани.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина