АктуалноГласовеГрадътЖивотИзбор на редактораМненияНовини

Украинската общност в Пловдив вече гони броя на населението на Стамболийски

27 украински бебета са проплакали в града от началото на бежанската вълна

Мит ли е това, че българските жени трябва да пазят мъжете си, защото украинските жени ще им ги вземат? Отговор на този и много други въпроси във видео подкаста „В Капана” на Под тепето с гост Наталия Еллис

Между 8 и 10 хиляди са бежанците от Украйна в Пловдив и региона към днешна дата. Броят на хората, избягали от ужаса на войната и намерили убежище във вековния град вече гони по численост населението на Стамболийски и е по-голям от броя на жителите на Кричим например.

Това се разбра от гостуването на двигателя на доброволчеството в подкрепа на украинските бежанци в Пловдив Наталия Еллис във видео подкаста „В Капана” на Под тепето:

Наталия разкри куп интересни цифри и детайли от живота на сънародниците си в града в последната вече почти една година, след старта на войната в родината й.

27 украински бебета са проплакали в Пловдив от началото на бежанската вълна.

Около 70 процента от украинските деца в Пловдив са записани на детски градини.

128 са настанените бежанци във Втори дом, като бройката там постоянно се мени, тъй като хората се успяват да намерят работа и излизат на квартира.

Искаме така да се интегрираме така, че от бежанци да станем данъкоплатци”, обясни Наталия Еллис.

Мит ли е това, че българските жени трябва да пазят мъжете си, защото украинските жени ще им ги вземат? Но този и много други въпроси отговаря Наталия Еллис във видео подкаста „В Капана” на Под тепето. Гледайте го:

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

7 коментари

 1. Освен ДВЕ вълни бежанци към Града =1.арменци и 2.егейци сещаме се за голяма общност руски „белогвардейци“ заселили се върху Трихълмието около Руската църква Св. Димитър отпреди войната.

  1. И македонците – българи, прогонени от Беломорието също. Някога са се заселили в Кючук Париж. Пловдив е с широко сърце. Дори когато “патриоти” се събраха да крещят и хвърлят камъни по Джумая джамия, трябваше да ги докарат от другаде.

   1. Да де, от беломорието са наречени ЕГЕЙЦИ по-горе за краткост. А за Мулти-Култи ако говорим нека не забравяме туземците – Кореняците ГЪРЦИ, те Маразлията и по-горните училища от скалата издялаха…

   1. ЕГЕЙЦИ просто ГЕОГРАФСКИ означава местата около Беломорието от където дошлите може и да са …РОМАНЕ

    Айде няма нужда да подскачаш толкова, избърши си пяната

    Хайл ЧИНГИЗ!

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина