Топ 3 на лъжите за украинските бежанци

Актуално Живот Новини Под ножа
украински бежанци

Нашенецът е компетентен по всички глобални и локални въпроси. С тази горчива истина за бг битието отдавна се опитвам да свикна. Последните две години някак ускориха процеса на адаптация, тъй като изказването на полярни мнения истеризира. От края на февруари насам чета и не вярвам на очите си.

Гордият български народ завижда на бягащи от война?! Чувства се по-ощетен от тях… Трепери да не го предредят на опашката за детска градина, а съвременните български жени са осезаемо изнервени да не бъдат заместени от украинка в семейното ложе.

За наранената гордост на масата и разбърканата психика на завистливите е следващият списък с ТОП 3 на лъжите за украинските бежанци.

Първа лъжа – Ще им дават по 40 лева на ден

Абсолютно невярно. Истината e, че сумата ще се предоставя на хотелиери, осъществяващи настаняване и изхранване на разселени лица от Република Украйна в категоризирани или регистрирани места за настаняване, вписани в Националния туристически регистър.

Не завиждайте. От тази работа самите хотелиери няма да забогатеят. Ето защо: Средствата ще се изплащат ежемесечно от бюджета на Министерството на туризма, след одобрение от Министерския съвет, на база на фактически извършени разходи.

Не бързайте. Първите суми ще им бъдат възстановени най-рано в средата на април.

Не продавайте човещината си за 30 + 10 сребърника. В страната ни вече има стотици обикновени хора, които са предоставили свои имоти на бягащи от Украйна, без да чакат нищо от държавата. Безпочвените приказки само нагнетяват напрежение. По-добре се захванете с нещо полезно. Ако не ви кефят бежанци, пък били те и бели, то се погрижите за градинката пред блока, например.

Втора лъжа – Ще заемат с приоритет местата в детските градини  

Абсолютно невярно твърдение. Няма. Приемат ги по друг ред – след извървяна процедура за адресна регистрация, получен статут и проведени имунизации по задължителния български календар. После не заемат местата на чакащите местни деца.

украински деца бежанци

Всички, които твърдят обратното, могат да се научат да четат подробно и с разбиране цели статии, а не само заглавия като Неизползвана детска градина приема украинските деца в Пловдив. После, ако имат въпроси, да си направят труда да потърсят допълнителна информация.

Истината е, че посочените детските градини в подблокови пространства отдавна трябваше да бъдат преустановени за използване според европейските директиви, а децата настанени в самостоятелно обособени сгради. Ако толкова много искате децата ви да са в апартаментни забавачки, или изоставени сгради, защо чакате N-то класиране за градината срещу вас?!

Трета лъжа – Украинките ще ви отмъкнат мъжете

“Много българки ще се разведат! Украинките ще ви отнемат мъжете!” – тези  предупреждения с гриф ОПАСНО за “лукавите златотърсачки” пъплят из мрежата и са тотален хит в така наречените “групи на майките”. Те пораждат осезаемо изнервяне.

жените в украинската армия

Ако по точка 1 и 2 масовото разпространение на неистини може да се отдаде на мързела на БГ човека да потърси достоверна информация от проверени източници, да поназнайва родното и евро законодателство и да е запознат с мудната ни бюрокрация, то по точка 3 всичко е рожба на ниското ви самочувствие.

Убедена съм, че всеки втори женен български мъж, ще си падне по жена, която бяга от войната с един кат дрехи на гърба и две сополиви деца, няма една стотинка в джоба, не се гримира и е гладна. Ако и вие сте убедени, то приведете се в гореописания вид и така ще задържите мъжете си! Ако ли не – станете по-добри съпруги.

Тази антикласация може да бъде допълвана ежедневно. Към този момент ще спрем до тук.

Снимка на корицата: АВС news

Споделете ни във:

57 thoughts on “Топ 3 на лъжите за украинските бежанци

  1. Българки,раздавайте се като за последно,щото излитате с 200! Щото хубава,млада и гладна жена е готова на всичко

  2. Към Таня Грозданова:
    По отношение на „Лъжа № 1 и 2“ – препоръчвам – изберете си нещо друго за коментиране – по възможност – нещо по което имате не само желание, но и поне някакво познание!
    По отношение на лъжа № 3 – Едва ли има Българин спал с украинка или ял борш варен от такава да е повторил. Дори и да е опитал веднаж – това не е основание Българките да се страхуват за съпрузите си ! Едва ли ще се повтори !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.